Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διαγωνισμός για αναβάθμιση/αντικατάσταση εξοπλισμού εναέριας υποστήριξης
Διαγωνισμός για αναβάθμιση/αντικατάσταση  εξοπλισμού εναέριας υποστήριξης

Διαγωνισμός για αναβάθμιση/αντικατάσταση εξοπλισμού εναέριας υποστήριξης

Tριών αεροπλάνων και τριών ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος

Με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη προκηρύχτηκε διεθνής, ηλεκτρονικός, ανοικτός διαγωνισμός για την αναβάθμιση/αντικατάσταση του υφιστάμενου εξοπλισμού εναέριας υποστήριξης τριών αεροπλάνων και τριών ελικοπτέρων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συνολικής προϋπολογισθείσας αξίας σύμβασης 12.000.000,00 ευρώ (απαλλάσσεται ΦΠΑ).

Το έργο αφορά στην συνολική αναβάθμιση του ηλεκτρονικού και ηλεκτροπτικού εξοπλισμού (ραντάρ, κάμερες, αισθητήρες, καταγραφικά) που χρησιμοποιείται από 2 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, καθώς και την μερική αναβάθμιση (εγκατάσταση υποδομής καλωδίωσης, οθονών αναμετάδοσης εικόνας) ενός ακόμη ελικοπτέρου και ενός αεροπλάνου, με σκοπό την αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και του εξοπλισμού επιτήρησης των εναέριων μέσων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Η χρήση του αναβαθμισμένου εξοπλισμού θα επιτρέπει τη διενέργεια νυκτερινών περιπολιών και την καταγραφή συμβάντων, ώστε να  μπορούν να αξιοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία. Συγχρόνως τα αεροσκάφη θα μπορούν να περιπολούν με δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες, δεδομένου ότι  θα διενεργούν τον έλεγχο από μεγαλύτερο ύψος, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αποτελεσματικότητα μιας επιχείρησης και την ασφάλεια των πτήσεων.

Επιπροσθέτως, με την ολοκλήρωση του έργου, θα αναβαθμιστούν οι επιχειρησιακές δυνατότητες στην επιτήρηση, αστυνόμευση, πρόληψη και παρακολούθηση κάθε έκνομης ενέργειας στο θαλάσσιο χώρο, κυρίως στους τομείς της ασφάλειας και προστασίας των εξωτερικών συνόρων, της Έρευνας – Διάσωσης, της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος και της αλιευτικής δραστηριότητας.    

Το έργο περιλαμβάνει την εγκατάσταση στα εναέρια μέσα των απαραίτητων στοιχείων εξοπλισμού, σταθερής υποδομής-καλωδίωσης και λογισμικού, την παράδοση πλήρους συλλογής εγχειριδίων (χρήσεως, λειτουργίας, συντήρησης, αποκατάστασης βλαβών) σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, την πιστοποιημένη εκπαίδευση 20 χειριστών συσκευών επιτήρησης και 10 τεχνικών στην διενέργεια τακτικής-προγραμματισμένης συντήρησης, καθώς και 6ετή εγγυημένη λειτουργία, κατά την οποία η αποκατάσταση βλαβών, η συντήρηση και το σύνολο της τεχνικής υποστήριξης (αναλώσιμα, ανταλλακτικά, βλαβών, αναβάθμιση λογισμικού ή ό,τι άλλο απαιτηθεί) θα γίνεται με μέριμνα, δαπάνη και ευθύνη του αναδόχου,  χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Η σύμβαση θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας και η σχετική Πράξη είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα   Αλιείας και Θάλασσας του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Το σύστημα θα παραδοθεί σε πλήρη λειτουργία εντός 22 μηνών από την επομένη της υπογραφής της σύμβασης.

Καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των προσφορών είναι η 12-11- και ώρα 15:00, στη διαδικτυακή πύλη του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (.Η.Δ.Η.Σ.), η δε διαδικασία ηλεκτρονικής αποσφράγισης θα διενεργηθεί στις 16-11- και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής  από την αρμόδια Επιτροπή.

Η προσφορά και τα σχετικά δικαιολογητικά υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω της διαδικτυακής πύλης www.promitheus.gov.gr  του  ΕΣΗΔΗΣ, από τις 14-9- μέχρι την καταληκτική ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής υποβολής προσφορών.

Πληροφορίες στους ενδιαφερόμενους θα παρέχονται από τη ∆/νση Προμηθειών & Εποπτείας Αποθηκών (e-mail:dipea.b@yna.gov.gr,  fax: 2131371361) και στα τηλ. 213-137-4606/1081 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Επισημαίνεται ότι η Διακήρυξη έχει αναρτηθεί στο διαδικτυακό τόπο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. (www.hcg.gr) και στο διαδικτυακό τόπο του ΥΝΑΝΠ (www.yen.gr), ενώ συστημικά  είναι διαθέσιμη στη διαδικτυακή πύλη www.promitheus.gov.gr του ΕΣΗΔΗΣ.

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση