Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Διαφορετική προσέγγιση για τις αλλαγές στη φορολογία
Διαφορετική προσέγγιση για τις αλλαγές στη φορολογία

Διαφορετική προσέγγιση για τις αλλαγές στη φορολογία

Τον τρόπο με τον οποίο θ κταλήξουν στον ίδιο στόχο για αύξηση των φορολογικών εσόδων από τις στη φορολογία εισοδήματος αναζητούν κυβέρνηση και δανειστές

Σύμφωνα με αξιωματούχο του οικονομικού επιτελείου στόχος είναι οι συζητήσεις να καταλήξουν σε συμφωνία για τις στη φορολογία και γενικότερα για την κάλυψη του δημοσιονομικού κενού εως τις 25 Μαρτίου ή και νωρίτερα.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε οτι , η ελληνική πλευρά έχει καταρτίσει πρόταση που να μην μειώνεται το αφορολόγητο όριο και να επιβαρύνονται τα εισοδήματα περι των 30,000 .

Υπενθυμίζεται οτι η πρόταση των θεσμών προέβλεπε μείωση του αφορόλογητου ορίου και επιβαρύνσεις στα εισοδήματα κυρίως 22 – 25,000 ευρω.

Πάντως παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε οτι :

  • Θα είναι επιτυχια αν το αφορολόγητο όριο μειωθει 100-200 .
  • Οι θα φορολογούνται στην ίδια με τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους

  • Μάλλον θα αποφευχθεί η σταδιακή αύξηση της φορολογίας των αγροτών (από 13% σε 20% και σε 26% το 2017) και θα συμφωνηθεί καποια άλλη μορφή φορολόγησης

  • Η αύξηση της φορολογιας των εισοδημάτων απο τα ενοίκια θα αυξηθεί όπως έχει συμφωνηθεί (από 11% σε 15% για εως 12000, απο 33% σε 35% για εως 45000 ευρω και 40% για ανω των 45000)

  • Η εισφορά αληλλεγγύης πιθανότατα θα εφαρμοστει όπως εχει προταεθεί από την κυβέρνηση.

Οπως ανέφερε στέλεχος του οικονομικού επιτελείου αυτή τη στιγμη γίνεται δουλεια σε τεχνικό επίπεδο ωστε να βρεθεί η κοινή φόρμουλα για τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος

Υπενθυμίζεται οτι σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» στόχος των δανειστών ειναι απο τις αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος να εισπραχθούν 1% του ΑΕΠ ή 1,8 δις ευρώ επιπλέον φορολογικα έσοδα.

Επίσης, παραγοντες του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν οτι δεν βλέπουν πως μπορει να γίνουν δαπανών αντι για αύξηση φόρων.

Σε οτι αφορά γενικότερα το θεμα του δημοσιονομικού κενού εως το 2018, στελέχη του οικονομικού επιτελείου ανέφεραν οτι ευρωζώνη και δεν εχουν συμφωνήσει πληρως μεταξύ τους για το ύψος του κενού αλλά για να προχωρήσει η συζήτηση έχουν μια κοινή ενδεικτική πρόβλεψη.

Επιπλέον, εξαιρουμενου του δημοσονομικού οφέλους που θα έχουν οι αλλαγες στο ασφαλιστικο και το φορολογικό, η κυβέρνηση, υποστηριζει οτι τα επιπλέον μέτρα που θα απαιτηθούνε εως το 2018 δεν ξεπερνούν το 1%.

Επίσης υποστήριζαν οτι Αθήνα κα δανειστές δεν εχουν συμφωνήσει για το μακροιοικονομικό σενάριο αλλα οι συζητήσεις γίνονται κοντά στις ελληνικές εκτιμήσεις.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση