Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Διαφωνούν στα σχολικά κενά υπ. Παιδείας και ομοσπονδίες
Διαφωνούν στα σχολικά κενά υπ. Παιδείας και ομοσπονδίες

Διαφωνούν στα σχολικά κενά υπ. Παιδείας και ομοσπονδίες

Η ετήσια διελκυστίνδα υπουργείου Παιδείας – εκπαιδευτικών ομοσπονδιών σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς άρχισε επισήμως σήμερα. Σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δημήτρη Χασάπη τα κενά θα είναι περίπου 12.000, ενώ οι ομοσπονδίες των δασκάλων (ΔΟΕ) και των καθηγητών (ΟΛΜΕ) υπολογίζουν ότι θα είναι περί τις 25.000.

Το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι έχει εξασφαλίσει από προγράμματα του ΕΣΠΑ πιστώσεις που επαρκούν για την πρόσληψη περί των 6.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ενώ από το υπουργείο Οικονομίας έχουν εγκριθεί κονδύλια του τακτικού προϋπολογισμού για την πρόσληψη επιπλέον 3.000 αναπληρωτών.

Το πρόβλημα είναι οξύτερο σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία, συμπεριλαμβανομένων και των ολοήμερων, όπου παρατηρούνται μεγάλες ελλείψεις δασκάλων και νηπιαγωγών. Επίσης, στα γυμνάσια και τα λύκεια καταγράφονται κενά σε βασικές ειδικότητες, όπως είναι φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί και χημικοί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Εντατικά συνεχίζει κάθε δράση ο ΣΔΥ Βόλου, με επίκεντρο το 1ο Γορίτσα Trail Run & MTB Festival… - https://t.co/x3uuRgbfNY -

  • Πομπέο: Μόνιμα στην Σούδα το πολεμικό πλοίο Hershel «Woody» Williams - https://t.co/SdsHt3lfZg -

  • Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ 83.000 φορολογούμενοι με αδήλωτα εισοδήματα - https://t.co/CP3CDDVT6l -

"Αλιεύοντας" την είδηση