Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Διαφωνεί, αλλά και… επιφυλάσσεται η Ενωση Κεντρώων
Διαφωνεί, αλλά και… επιφυλάσσεται η Ενωση Κεντρώων

Διαφωνεί, αλλά και… επιφυλάσσεται η Ενωση Κεντρώων

«Διαφωνώ, αλλά επιφυλάσσομαι να το μελετήσω πριν απαντήσω», δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από τον υπουργό Εργασίας, κ. Γ. Κατρούγκαλο, όσον αφορά την κυβερνητική πρόταση για το ασφαλιστικό. Ο κ. Λεβέντης εστίασε τη βασική διαφωνία του στην προτεινόμενη οροφή για τις πολλαπλές στις 3.000 και για τις υψηλές στις 2.200 . Αναφέρθηκε, μάλιστα, σε «απαράδεκτα πράγματα» και πρόσθεσε:

«Όταν υπάρχουν δύο εκατομμύρια άνεργοι, όταν υπάρχουν με 300 ευρώ, όταν κόβουμε το ΕΚΑΣ, θα υπάρχουν συνταξιούχοι με 3.000 τον μήνα;». Εμμέσως, μάλιστα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί να αποφύγει την αναγκαία δύσκολη μεταρρύθμιση. «Ο υπουργός λέει ότι δεν θα κόψει ούτε τις κύριες ούτε τις επικουρικές . Θέλουν να αφήσουν ανέγγιχτο το ασφαλιστικό όταν οι ίδιοι δηλώνουν ότι σε ένα χρόνο δεν θα παίρνει κανείς », τόνισε σχετικά και πρόσθεσε πως «η κυβέρνηση δεν θέλει να αγγίξει τους βολεμένους που υπάρχουν και μέσα στον και μέσα στη .Δ. και παίρνουν διπλές και τριπλές συντάξεις».

Αναφορικά με την ευρύτερη συζήτηση περί παροχής στήριξης στην κυβέρνηση για να ξεπεράσει τον κάβο του ασφαλιστικού, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων επισήμανε ότι «δεν έχουμε πειστεί να στηρίξουμε το ασφαλιστικό. Ακόμη κι αν επιμείνει η κυβέρνηση, για εμάς είναι μονόπλευρο φλερτ. Φοβάμαι ότι δεν τετραγωνίζεται ο κύκλος». Τέλος, επανέλαβε την πρότασή του για «οικουμενική με συμμετοχή και της .Δ.», τονίζοντας ότι η έλλειψη πολιτικής σταθερότητας δεν φέρνει , ενώ μια θα πείσει. «Οταν μια κυβέρνηση τη στηρίζουν 250, δεν μπορούν να την αμφισβητήσουν έξω», κατέληξε.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεχίζεται το πρόγραμμα της κουνουποκτονίας στη Μαγνησία #πρόγραμμακουνουποκτονίας - https://t.co/6Xqir6y8bE -

  • Δύο βραβεία στην Περιφέρεια Θεσσαλίας από τα Hellenic Responsible Business Awards 2021 - https://t.co/PfHr41UMga… -

  • Αναφορά Κ. Παπανάτσιου για την λειτουργία γραφείου ΕΦΚΑ στο Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου #ΔήμοςΖαγοράςΜουρεσίου - https://t.co/DWPKyF4q1t -

"Αλιεύοντας" την είδηση