Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διαδικτυακό Survivor στην Αλιμιά της Χάλκης
Διαδικτυακό Survivor στην Αλιμιά της Χάλκης

Διαδικτυακό Survivor στην Αλιμιά της Χάλκης

Ένα ριάλιτι επιβίωσης, τύπου , που προβάλλεται διαδικτυακά, θα γυριστεί τον προσεχή Οκτώβριο και οέμβριο στην Αλιμιά, ένα ακατοίκητο νησάκι που ανήκει διοικητικά στον Δήμο Χάλκης.

Πρόκειται για το ριάλιτι «Τhe Island», την παραγωγή του οποίου έχει αναλάβει το ταξιδιωτικό γραφείο Beyond Borders με έδρα το Βέλγιο. Φέτος θα γυριστούν δύο κύκλοι του ριάλιτι στο νησί για περίπου 20 ημέρες, ενώ πέρυσι την ίδια εποχή είχε γυριστεί ένας κύκλος. Στόχος για το 2018 είναι να επεκταθεί περαιτέρω η χρονική διάρκεια των γυρισμάτων, καθώς καταγράφεται μεγάλος αριθμός αιτήσεων από Ευρωπαίους για συμμετοχή στο ριάλιτι. Ο δήμος έχει φυλάξει από πέρυσι σε αποθηκευτικό χώρο τον εξοπλισμό της παραγωγής για την αξιοποίησή του στις φετινές δοκιμασίες.

Στο ριάλιτι συνολικά συμμετέχουν 20 άτομα που χωρίζονται σε δύο ομάδες καταλαμβάνοντας δύο διαφορετικές παραλίες του νησιού. Ο κάθε παίκτης για να συμμετάσχει στο παιχνίδι πρέπει να καταβάλει το ποσό των 1.295 , χωρίς να υπολογίζονται τα αεροπορικά εισιτήρια. Η παραγωγή παρέχει πόσιμο νερό και ορισμένα βασικά είδη τροφίμων. Ο παίκτης που κερδίζει κάθε φορά στα αγωνίσματα έχει τη δυνατότητα να μείνει και να φάει στη Χάλκη. Ο τελικός νικητής που συγκεντρώνει τους περισσότερους πόντους από τα αγωνίσματα κερδίζει την επιστροφή των χρημάτων του, το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων και το ποσό των 500 . Ο παίκτης που καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση λαμβάνει πίσω το μισό του κόστους της συμμετοχής του.

Η Αλιμιά, έκτασης 7,4 τ. χ.λμ., περιλαμβάνεται στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Natura 2000. Διαθέτοντας τους φυσικά προστατευμένους όρμους του Αγίου εωργίου (νοτιοδυτικά) και του Εμπορειού (ανατολικά), που προσφέρουν ασφαλές καταφύγιο σε μικρά σκάφη, είναι δημοφιλής προορισμός για ημερήσιες εκδρομές από τα γύρω νησιά, καθώς δίνει τη δυνατότητα για βουτιές στα κρυστάλλινα νερά του, για και πεζοπορία.

Στον όρμο του Αγίου εωργίου βρίσκεται ο ομώνυμος οικισμός, ο οποίος μολονότι εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του τη δεκαετία του 1940 έχει κηρυχθεί παραδοσιακός από το 1978, η του Αγίου Μηνά σε μικρό ακρωτήρι, καθώς και στρατώνες που κατασκευάστηκαν κατά την περίοδο της ιταλοκρατίας στα Δωδεκάνησα. Στο υψηλότερο σημείο του νησιού (269 μ.) υπάρχουν τα ερείπια μεσαιωνικού κάστρου που κτίστηκε το 1475 από τους Ιωαννίτες Ιππότες της υ στη θέση παλαιότερου ελληνιστικού οχυρού.

Το 2016 δημοσιογράφοι από τουριστικά και άλλα έντυπα του Βελγίου κάλυψαν τα γυρίσματα του «Τhe Island» στη Χάλκη προβάλλοντας το νησί. Ο κ. Πατρός, δήμαρχος Χάλκης επισημαίνει ότι το όφελος για το νησί από τα γυρίσματα του ριάλιτι πέραν της ανέξοδης προβολής είναι ότι προκαλεί επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Τα μηνύματα για τη φετινή σεζόν, όπως προσθέτει, είναι ήδη θετικά, καθώς πέραν των Ελλήνων που θα επισκεφθούν το νησί υπάρχει ενδιαφέρον για κρατήσεις από Βρετανούς, Ρώσους, Αμερικανούς, Ιταλούς, Γάλλους, Βέλγους, Αυστριακούς και Τούρκους.

Πάντως, απτή απόδειξη για το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον που προκαλείται για έναν προορισμό όπου πραγματοποιούνται τα γυρίσματα ενός ριάλιτι αποτελεί η περίπτωση του «». Και αυτό γιατί η Δομινικανή Δημοκρατία όπoυ γυρίζεται το «Survivor» βρέθηκε για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου, βάσει στοιχείων της Skyscanner, ανάμεσα στους 50 κορυφαίους προορισμούς για τους οποίους αναζήτησαν αεροπορικά εισιτήρια οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ο δημοφιλής προορισμός κέρδισε 18 θέσεις στις προτιμήσεις των Ελλήνων σε σχέση με το τετράμηνο του 2016.

 

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση