Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Διαδικτυακό πολυγλωσσικό κυνήγι θησαυρού
Διαδικτυακό πολυγλωσσικό κυνήγι θησαυρού

Διαδικτυακό πολυγλωσσικό κυνήγι θησαυρού

Μπείτε στην ιστοσελίδα www.imeraglosson-2015.eu, πάρτε μέρος στο διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού, ανακαλύψτε την ελληνική φράση που κρύβεται στο «μονοπάτι» και κερδίστε δωρεάν προγράμματα εκμάθησης Αγγλικών, Γαλλικών, Γερμανικών, Ιταλικών, Σουηδικών, Πολωνικών και Τσεχικών.

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015 και οι νικητές θα ανακοινωθούν στη Μεγάλη Γιορτή που διοργανώνεται με αφορμή τον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών, το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 10:00 έως 16:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Ημέρας Γλωσσών μαζί με Μορφωτικά και Πολιτιστικά Ιδρύματα, καθώς και Πρεσβείες μέλη της EUNIC Αθήνας, τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και την Πρεσβεία της Ελβετίας.

Ο εορτασμός ξεκινά με το διαδικτυακό κυνήγι θησαυρού που θα διαρκέσει από τις 16 Ιουλίου έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015. Θα ολοκληρωθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος στις 26 Σεπτεμβρίου όπου μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να ταξιδέψουν με όχημα τη γλώσσα σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και να γνωρίσουν τον συναρπαστικό κόσμο των γλωσσών μέσα από ένα πρόγραμμα για όλη την οικογένεια που θα παρουσιάσει η ηθοποιός Ευαγγελία Μουμούρη.

Η EUNIC (European Union National Institutes of Culture) (Ένωση Μορφωτικών Ινστιτούτων της ΕΕ) είναι μια ένωση εθνικών ή επίσημων πολιτιστικών οργανισμών που εκπροσωπούν τις πολιτιστικές και σε αρκετές περιπτώσεις τις μορφωτικές των χωρών τους με άλλες χώρες.

Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν τα εξής 11 μέλη της EUNICΑθήνας: British Council, Γαλλικό Ινστιτούτο, GoetheInstitut Athen, Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο Αθηνών, Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού, ÖSD, Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών, Αυστριακή Πρεσβεία στην Αθήνα, Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, Πρεσβεία της Ρουμανίας, Πρεσβεία της Τσέχικης Δημοκρατίας στην Αθήνα.

 

Περισσότερες πληροφορίες

Παναγιώτης Αλεβαντής

DGTATHENS@ec.europa.eu

τηλ. 210-7272-133

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συμμετοχή της Νίκης Βόλου στην 1η ημερίδα επιδόσεων στο κλειστό κολυμβητήριο Λάρισας - https://t.co/4meSvzpwnJ… -

  • Γ. Καλτσογιάννης: Άμεση παρέμβαση για το υψηλό κόστος ενέργειας #υψηλόκόστοςενέργειας - https://t.co/n1KoTZ27Rj -

  • Κορωνοϊός – Μελέτη: Τι ισχύει για αυτοάνοσες αντιδράσεις και αυτοαντισώματα σε ασθενείς Covid… - https://t.co/Wjm4U1Dbso -

"Αλιεύοντας" την είδηση