Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διαχείριση απωλειών η νέα στρατηγική της κυβέρνησης
Διαχείριση απωλειών η νέα στρατηγική της κυβέρνησης

Διαχείριση απωλειών η νέα στρατηγική της κυβέρνησης

Με όρους διαχείρισης της επόμενης μέρας –και προφανώς υπό το πρίσμα ότι οι αποκαλύψεις σχετικά με την επίμαχη του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου για την πώληση πυρομαχικών στη μπορεί να συνεχισθούν και νέα στοιχεία να δουν το φως της ς τις προσεχείς ημέρες– αντιμετωπίζει το ζήτημα η κυβέρνηση. Η στρατηγική του Μαξίμου αναπτύσσεται ταυτόχρονα σε δύο κατευθύνσεις: η πρώτη είναι η σαφής προσπάθεια –φάνηκε ήδη κατά τη συζήτηση της επερώτησης των βουλευτών της Ν.Δ. στη Βουλή, τη Δευτέρα– να αντιστραφούν τα ερωτήματα και να δημιουργηθούν σκιές για πιθανή σκοπιμότητα στις κινήσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συγκεκριμένα για προσπάθεια εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Από το Μαξίμου σταθερά θα συνεχίσουν να επιμένουν ότι όλα τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί και ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο στην εν λόγω , αλλά πρόκειται για που στήθηκε από την αντιπολίτευση και από μιντιακά συγκροτήματα για να πληγεί η κυβέρνηση. Το δεύτερο σκέλος της κυβερνητικής στρατηγικής άρχισε ήδη να ξεδιπλώνεται στη Βουλή, με την πρόταση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος , για ακύρωση της συμφωνίας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, η πιθανότητα, δηλαδή, να χρησιμοποιηθούν πυρομαχικά που θα πωληθούν στη σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Υεμένης, προκαλεί κραδασμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και έχει γίνει αντιληπτό από την κυβερνητική ηγεσία ότι το θέμα χρήζει ειδικού χειρισμού, προκειμένου να καλυφθούν και οι ευαισθησίες του κόμματος. Μάλιστα, η πίεση βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών που αντιτίθενται στη συμφωνία αναμένεται να ενταθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, οπότε και πρόκειται, όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να υπάρξει και νέα της Ευρωβουλής, που θα τοποθετείται αρνητικά έναντι της πώλησης οπλισμού και πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, με επίκληση της ανθρωπιστικής ς που έχει προκληθεί στην Υεμένη.

Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος υπάρχει αναβρασμός. Στο προσκήνιο οι τόνοι είναι προσεκτικοί, καθώς κανείς δεν δείχνει να επιθυμεί με οποιονδήποτε τρόπο να αμφισβητηθεί κατ' ελάχιστον η κυβερνητική .

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση