Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Διαχείριση απωλειών η νέα στρατηγική της κυβέρνησης
Διαχείριση απωλειών η νέα στρατηγική της κυβέρνησης

Διαχείριση απωλειών η νέα στρατηγική της κυβέρνησης

Με όρους διχείρισης της επόμενης μέρς –και προφανώς υπό το πρίσμα ότι οι αποκαλύψεις σχετικά με την επίμαχη συμφωνία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου για την πώληση πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία μπορεί να συνεχισθούν και νέα στοιχεία να δουν το φως της δημοσιότητας τις προσεχείς ημέρες– αντιμετωπίζει το ζήτημα η κυβέρνηση. Η στρατηγική του αναπτύσσεται ταυτόχρονα σε δύο κατευθύνσεις: η πρώτη είναι η σαφής προσπάθεια –φάνηκε ήδη κατά τη συζήτηση της επς των βουλευτών της Ν.Δ. στη Βουλή, τη Δευτέρα– να αντιστραφούν τα ερωτήματα και να δημιουργηθούν σκιές για πιθανή σκοπιμότητα στις κινήσεις του κόμματος της αξιωματικής ς και συγκεκριμένα για προσπάθεια εξυπηρέτησης συμφερόντων.

Από το σταθερά θα συνεχίσουν να επιμένουν ότι όλα τα ερωτήματα έχουν απαντηθεί και ότι δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο στην εν λόγω συμφωνία, αλλά πρόκειται για που στήθηκε από την και από μιντιακά συγκροτήματα για να πληγεί η κυβέρνηση. Το δεύτερο σκέλος της κυβερνητικής στρατηγικής άρχισε ήδη να ξεδιπλώνεται στη Βουλή, με την πρόταση που κατέθεσε ο ς του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, για ακύρωση της συμφωνίας.

Το συγκεκριμένο ζήτημα, η πιθανότητα, δηλαδή, να χρησιμοποιηθούν πυρομαχικά που θα πωληθούν στη Σαουδική Αραβία σε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Υεμένης, προκαλεί κραδασμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και έχει γίνει αντιληπτό από την κυβερνητική ότι το θέμα χρήζει ειδικού χειρισμού, προκειμένου να καλυφθούν και οι ευαισθησίες του κόμματος. Μάλιστα, η πίεση βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών που αντιτίθενται στη συμφωνία αναμένεται να ενταθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες, οπότε και πρόκειται, όπως αναφέρουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να υπάρξει και νέα απόφαση της Ευρωβουλής, που θα τοποθετείται αρνητικά έναντι της πώλησης οπλισμού και πυρομαχικών στη Σαουδική Αραβία, με επίκληση της ανθρωπιστικής κρίσης που έχει προκληθεί στην Υεμένη.

Στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος υπάρχει αναβρασμός. Στο προσκήνιο οι τόνοι είναι προσεκτικοί, καθώς κανείς δεν δείχνει να επιθυμεί με οποιονδήποτε τρόπο να αμφισβητηθεί κατ' ελάχιστον η κυβερνητική σταθερότητα.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση