Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Δεσμεύονται λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΠΙ
Δεσμεύονται λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΠΙ

Δεσμεύονται λογαριασμοί και περιουσιακά στοιχεία της ΑΕΠΙ

Σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και κατάσχεση άυλων περιουσιακών στοιχείων της ΑΕΠΙ, μέχρι του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ, έχει προχωρήσει η Πρωτοδικών Αθηνών στο πλαίσιο της έρευνας για τις περί κακοδιαχείρισης .

Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων η δέσμευση αφορά και τις διασφαλίσεις εξαιτίας μη εξυπηρέτησης δανείoυ της Eurobank ύψους 3,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Μαρτίου οι εισαγγελικές αρχές με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών είχαν προχωρήσει στη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων των μελών του Δ.Σ της ΑΕΠΙ. Με το δικαστικό έγγραφο είχαν δεσμευτεί εταιρικοί, προσωπικοί λογαριασμοί των μελών του Δ.Σ, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά το πόρισμα για κακοδιαχείριση των οικονομικών της ΑΕΠΙ, αλλά και των υπέρογκων μισθών που λάμαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.

Η έρευνα αφορά στα της ς, της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Η εισαγγελία Πρωτοδικών είχε σχηματίσει δικογραφία από τον περασμένο Σεπτέμβριο για την υπόθεση, μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο, ζητώντας από την ΦΑΕ Αθηνών την διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015. Ωστόσο, μετά το πόρισμα της Ernst & Young, το οποίο έδειξε «τρύπα» 50 εκατ. ευρώ και παχυλούς μισθούς που έφθαναν ακόμη και τις 52.000 ευρώ μηνιαίως, οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, αφού πλέον το Δ.Σ της ΑΕΠΙ ελέγχεται και ποινικά.

Ανακοίνωση του σωματείου «Μέτρον» 

Τη δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και την κατάσχεση άυλων περιουσιακών στοιχείων της ΑΕΠΙ, σχολίασε με ανακοίνωση του το Σωματείο Συνθετών Στιχουργών «Μέτρον».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Αγαπητοί συνάδελφοι , ενώ όλοι οι δημιουργοί υποχρεωθήκαμε για πρώτη φορά σε τμηματική κατανομή της ς δικαιωμάτων του Ιουλίου κι ενώ επιτέλους το νομοσχέδιο που καθυστερούσε χρόνια ψηφίστηκε ,τα χτυπήματα στο τραγούδι  συνεχίζονται.

Η έχει ήδη δεσμεύσει το ήμισυ των ταμειακών διαθεσίμων της ΑΕΠΙ. Σήμερα έγινε γνωστό ότι η των δικαιωμάτων μας διακόπηκε, διότι η EUROBANK (λόγω μη εξυπηρέτησης δανείου της προς την εταιρεία και μη αρκούμενη στην προσημείωση ακινήτων της ΑΕΠΙ), προχώρησε σε δέσμευση και των υπολοίπων χρημάτων των εταιρικών λογαριασμών.

Το ΜΕΤΡΟΝ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για τον κίνδυνο πλήρους κατάρρευσης του συστήματος πληρωμών.

Αισθανόμαστε δυστυχώς δικαιωμένοι απο τις εξελίξεις και απευθύνουμε για άλλη μια φορά δραματική έκκληση θεσμικής συνάντησης και διαλόγου με τα σωματεία του κλάδου, τον ΟΠΙ και το ΥΠΠΟ.

Σε άλλες περιπτώσεις όπου βρισκόταν σε κίνδυνο το συμφέρον  η πολιτεία παρενέβη και έδωσε λύση. Ας ακούσει επιτέλους τη φωνή της λογικής (μια και μονοπάτι εξόδου απο την κρίση υπάρχει ήδη απο τον Φεβρουάριο) και ας πάψει να διαλέγεται μόνο με ακραίες φωνές που απέκλεισαν κάθε διάλογο και πόνταραν στην καταστροφή.Το ΜΕΤΡΟΝ ζητά την προστασία του ελληνικού τραγουδιού και ήταν, είναι και θα είναι ανοιχτό σε κάθε έντιμη και ψύχραιμη φωνή συναδέλφων από κάθε χώρο».

Πηγή: kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση