Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » «Δεν πληρώνω» από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν πληρώνω» από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν πληρώνω» από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία μέσω της οποίας επιδιώκεται η ατιμωρησία όσων συμμετείχαν στο κίνημα «Δεν πληρώνω», παραβιάζοντας τους σχετικούς με την καταβολή διοδίων νόμους, κατέθεσαν χθες 29 του , με στόχο να ψηφιστεί την Παρασκευή ως μέρος του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν στην αιτιο που συνοδεύει την τους, οι του ζητούν την εκείνων των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βάσει των οποίων επιβάλλονται κυρώσεις σε όσους τις έχουν παραβεί, «αντιστεκόμενοι» στην πολιτική των διοδίων (περισσότεροι και υψηλότερο τίμημα) στις εθνικές οδούς.

Στη συνέχεια, αναφέρουν: «Εκατοντάδες συμπολίτες σέρνονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι βάσει ειδικών ποινικών νόμων και χιλιάδες συμπολίτες μας επιβαρύνονται με υπέρμετρες ειδικές διοικητικές κυρώσεις. Το γεγονός αυτό προξενεί επιβάρυνση και στα ήδη βεβαρημένα πινάκια των δικαστηρίων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να καταργηθούν ενόψει και της συνολικής επανεξέτασης των συμβάσεων παραχώρησης και του καθεστώτος επιβολής διοδίων στους αυτοδρομους».

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η ένταξη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της μη πληρωμής διοδίων δεν συνάδει με τον σκοπό του, ο οποίος είναι η εύρυθμη λειτουργία της κίνησης στους δρόμους και η σωστή συμπεριφορά των οδηγών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση