Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Δεν πληρώνω» από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν πληρώνω» από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν πληρώνω» από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία μέσω της οποίας επιδιώκεται η ατιμωρησία όσων συμμετείχαν στο , παραβιάζοντας τους σχετικούς με την καταβολή διοδίων νόμους, κατέθεσαν χθες 29 του , με στόχο να ψηφιστεί την Παρασκευή ως μέρος του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις .

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν στην αιτιολογική που συνοδεύει την τροπολογία τους, οι του ζητούν την κατάργηση εκείνων των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βάσει των οποίων επιβάλλονται σε όσους τις έχουν παραβεί, «αντιστεκόμενοι» στην των διοδίων (περισσότεροι και υψηλότερο τίμημα) στις εθνικές οδούς.

Στη συνέχεια, αναφέρουν: «Εκατοντάδες συμπολίτες σέρνονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι βάσει ειδικών ποινικών νόμων και χιλιάδες συμπολίτες μας επιβαρύνονται με υπέρμετρες ειδικές διοικητικές . Το γεγονός αυτό προξενεί επιβάρυνση και στα ήδη βεβαρημένα πινάκια των δικαστηρίων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να καταργηθούν ενόψει και της συνολικής επανεξέτασης των συμβάσεων παραχώρησης και του καθεστώτος επιβολής διοδίων στους αυτοκινητόδρομους».

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η ένταξη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της μη πληρωμής διοδίων δεν συνάδει με τον σκοπό του, ο οποίος είναι η εύρυθμη λειτουργία της κίνησης στους δρόμους και η σωστή συμπεριφορά των οδηγών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Θετικός ο υπ. Εθνικής Άμυνας στην κτηριακή και ενεργειακή αναβάθμιση των 304 ΠΕΒ και ΚΑΑΥ στο Μαλάκι… - https://t.co/xBYQgg8oKY -

  • Συνέχιση των δράσεων αλληλεγγύης των σωματείων της Μαγνησίας #Δράσειςαλληλεγγύης - https://t.co/GFZewp7GMm -

  • Τιμήθηκε η μνήμη των Αγίων της Μικράς Ασίας στη Νέα Ιωνία Μαγνησίας #ΜικρασιατικήΚαταστροφή - https://t.co/jmCyDTEry5 -

"Αλιεύοντας" την είδηση