Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / «Δεν πληρώνω» από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν πληρώνω» από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν πληρώνω» από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Τροπολογία μέσω της οποίας επιδιώκεται η ατιμωρησία όσων συμμετείχαν στο , παραβιάζοντας τους σχετικούς με την καταβολή διοδίων νόμους, κατέθεσαν χθες 29 του , με στόχο να ψηφιστεί την Παρασκευή ως μέρος του νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές.

Ειδικότερα, όπως σημειώνουν στην αιτιολογική που συνοδεύει την τροπολογία τους, οι του ζητούν την εκείνων των διατάξεων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, βάσει των οποίων επιβάλλονται σε όσους τις έχουν παραβεί, «αντιστεκόμενοι» στην των διοδίων (περισσότεροι και υψηλότερο τίμημα) στις εθνικές οδούς.

Στη συνέχεια, αναφέρουν: «Εκατοντάδες συμπολίτες σέρνονται στα δικαστήρια κατηγορούμενοι βάσει ειδικών ποινικών νόμων και χιλιάδες συμπολίτες μας επιβαρύνονται με υπέρμετρες ειδικές διοικητικές . Το γεγονός αυτό προξενεί επιβάρυνση και στα ήδη βεβαρημένα πινάκια των δικαστηρίων. Οι διατάξεις αυτές πρέπει να καταργηθούν ενόψει και της συνολικής επανεξέτασης των συμβάσεων παραχώρησης και του καθεστώτος επιβολής διοδίων στους αυτοκινητόδρομους».

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η ένταξη στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας της μη πληρωμής διοδίων δεν συνάδει με τον σκοπό του, ο οποίος είναι η εύρυθμη λειτουργία της κίνησης στους δρόμους και η σωστή συμπεριφορά των οδηγών.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιδοτούμενα προγράμματα για ίδρυση νέων επιχειρήσεων ή ενίσχυση υφιστάμενων - https://t.co/oOUD3s6Bix -

  • Δύο σύγχρονα γήπεδα ποδοσφαίρου 5X5 στον Δήμο Ζαγοράς - Μουρεσίου - https://t.co/GxFjCDEFKk -

  • Δεκαπέντε θετικά κρούσματα στα rapid-test σε Βόλο και Αλμυρό - https://t.co/e30cjGeR8N -

"Αλιεύοντας" την είδηση