Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » Δεν κάνουν βήμα πίσω οι επιστημονικοί φορείς
Δεν κάνουν βήμα πίσω οι επιστημονικοί φορείς

Δεν κάνουν βήμα πίσω οι επιστημονικοί φορείς

Ανυποχώρητοι στις θέσεις τους και αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις παραμένουν οι και οι λοιποί επιστήμονες, εκπρόσωποι των οποίων συναντήθηκαν χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη . Ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Βασίλης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Μ. Βλασταράκος έθεσαν υπόψη του πρωθυπουργού στοιχεία σύμφωνα με τα οποία το προτεινόμενο δεν είναι βιώσιμο και οδηγεί σε οικονομική και επαγγελματική εξόντωση των νέων επιστημόνων.

«Ουδείς μπορεί να υποχρεωθεί στα αδύνατα. Οταν, λοιπόν, και παλαιοί υποχρεούνται να καταβάλλουν για φόρους κα το 67%, το 82% έως και το 100% του εισοδήματός τους, είναι φανερό ότι πρόκειται για ένα σύστημα που δεν μπορεί να επιβιώσει και οδηγείται σε πλήρες αδιέξοδο», δήλωσε ο κ. Αλεξανδρής, προαναγγέλλοντας ότι, «αν δεν υπάρξει ουσιαστική αλλαγή στις κυβερνητικές , η στάση των δικηγόρων θα μείνει αμετάβλητη». «Μια τέτοια παρέμβαση έχει αισθητικό χαρακτήρα. Το κίνημα της γραβάτας δεν είναι κίνημα αγχόνης, αλλά ζωής. Γι' αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη μας όχι τι φορούν οι δικηγόροι, αλλά αν το αίτημά τους είναι ουσιαστικά, νομικά και οικονομικά ορθό. Σε αυτό πρέπει να υπάρξει ουσιαστική απάντηση και τα υπόλοιπα νομίζω ότι συνιστούν λογοπαίγνια», σχολίασε ο κ. Αλεξανδρής σχετικά με το λεγόμενο «κίνημα της γραβάτας».

Με μια συμβολική κατάληψη του γραφείου του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας Νίκου Φράγκου από μέλη του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κορυφώθηκε η χθεσινή κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Εργασίας κατά του ασφαλιστικού των γιατρών της Αθήνας. Στη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, που ακολούθησε της κατάληψης, οι γιατροί κατέστησαν σαφές ότι, «εάν δεν αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο, ο ιατρικός κόσμος θα συστρατευθεί με τις υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις σε ένα κοινό μέτωπο». Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) έχει αποφασίσει αποχή στις 28/01 και 29/01 των γιατρών από γραφειοκρατικές υποχρεώσεις (συμμετοχή σε επιτροπές, έκδοση πιστοποιητικών, γνωματεύσεων) και προειδοποιητική αποχή από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στις 1/2 και 3/2.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων λαμβάνουν σήμερα γιατροί και φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης, που έχουν προκηρύξει (11 π.μ.-3 μ.μ.). Στη γενική απεργία της 4ης Φεβρουαρίου θα συμμετάσχουν οι νοσοκομειακοί γιατροί όλης της χς.

Τη συνέχιση της αποχής όλων των διπλωματούχων μηχανικών από τα τεχνικά συμβούλια έργων και μελετών και από το σύνολο των επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο από χθες έως τις 29/1 αποφάσισε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος (ΤΕΕ).

Συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, πραγματοποίησαν χθες μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που έβαλαν φωτιά στα μνημόνια μπροστά από τα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση