Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Δεν ικανοποιήθηκαν οι πυροσβέστες
Δεν ικανοποιήθηκαν οι πυροσβέστες

Δεν ικανοποιήθηκαν οι πυροσβέστες

Με τη θετική ψήφο του Ποταμιού, το μεγαλύτερο μέρος της ς να επικρίνει τους χειρισμούς και τις επιλογές και τους άμεσα ενδιαφερόμενους να διαδηλώνουν διαμαρτυρόμενοι καθ' όλη την ημέρα έξω από το Κοινοβούλιο, η δικομματική πλειοψηφία πέτυχε αργά χθες το απόγευμα να εγκριθεί η κυβερνητική τροπολογία, μέσω της οποίας παρατείνεται για τρία χρόνια η σύμβαση που μόλις έληξε και αφορούσε πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.

Μέσω της τροπολογίας, η εμφανίζεται να υπόσχεται ότι μετά το τέλος της τριετίας –αν όχι και νωρίτερα, υπό προϋποθέσεις– οι εν λόγω συμβασιούχοι θα μονιμοποιηθούν.

Οι ίδιοι, αλλά και κόμματα της ς με πρώτη τη Νέα Δημοκρατία, κατηγορούν την ότι ουσιαστικά παραβιάζει με τη συγκεκριμένη νομοθετική τον νόμο με τον οποίο είχαν αρχικώς προσληφθεί, καθώς εμπεριείχε διάταξη σύμφωνα με την οποία μετά το τέλος της πενταετούς θητείας τους θα μονιμοποιούνταν αυτομάτως.

«Η τροπολογία κατατέθηκε επειδή οι έως τώρα διαδικασίες που προβλέπονταν, παρουσίασαν προβλήματα τεχνικής και νομικής φύσης» δικαιολόγησε αρχικώς την επίμαχη κυβερνητική ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Ν. Τόσκας. «Υπάρχουν προβληματισμοί και σε ό,τι αφορά τους περιορισμούς των προσλήψεων στον δημόσιο τομέα», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη μνημονιακή υποχρέωση για μία ανά τέσσερις αποχωρήσεις-συνταξιοδοτήσεις στο Δημόσιο. «Δεν θα βγουν 8.000 στη σύνταξη το 2017, για να έχετε τη δυνατότητα να προσλάβετε τον συγκεκριμένο αριθμό πυροσβεστών (σχεδόν 2.000 τους ανέφερε ο κ. Τόσκας) μέσα στον τρέχοντα χρόνο;», αναρωτήθηκε ο κ. Μ. Βορίδης (). Στο πλαίσιο αυτό, η αξιωματική αντιπολίτευση υποστήριξε ότι ο διαθέσιμος αριθμός προσλήψεων έχει «καλυφθεί» από ρουσφετολογικού χαρακτήρα πράξεις της κυβέρνησης: «Αν είναι γιατροί, για τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ή για κάπου αλλού, να πούμε “ναι” και αυτοί πρέπει να είναι μέσα. Αν είναι εκπαιδευτικοί “ναι” να πούμε, και αυτοί πρέπει να είναι. Θα ήταν πολύ καλό να έχουμε μια αναλυτική για το τι έχει γίνει μέχρι σήμερα, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής και ειδικής διάταξης», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γ. Γεωργαντάς.

Αίσθηση, επίσης, προκάλεσε και ο επιπρόσθετος ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το ζήτημα των πυροσβεστών ουσιαστικά αποτελεί ένα εκ των θεμάτων που έχουν τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους, με την επισήμανση πως στόχος είναι η συντομότερη του τριετούς χρονικού διαστήματος τακτοποίηση του ζητήματος.

Στα αξιοπρόσεκτα της ς είναι και η θετική ψήφος του Ποταμιού. Είχαν προηγηθεί οι επικριτικοί έναντι της τροπολογίας τόνοι της τοποθέτησης του εισηγητή Γ. Μαυρωτά («να μην τους κρατάμε ομήρους δίνοντας άλλη μια τριετή παράταση» είπε) και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Σπ. Δανέλλη («εμβαλωματική» η τροπολογία).

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση