Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Δεν έχει τα χρήματα της εγγύησης η Βίκυ Σταμάτη
Δεν έχει τα χρήματα της εγγύησης η Βίκυ Σταμάτη

Δεν έχει τα χρήματα της εγγύησης η Βίκυ Σταμάτη

Εμπλοκή προέκυψε με την απο της Βίκυς Σταμάτη, η οποία ισχυρίζεται ότι δεν διαθέτει τα χρήματα της εγγυοδοσίας των 50.000 ευρώ που της επέβαλε το , μεταξύ άλλων περιοριστικών όρων, για να αντικατασταθεί η σή της.

Η σύζυγος του Ακη Τσοχατζόπουλου βρίσκεται στη –ουσιαστικώς στο ψυχιατρικό κατάστημα του Δρομοκαΐτειου– από τον Απρίλιο του 2012, οπότε και συνελήφθη για την υπόθεση με τις μίζες εκατομμυρίων ευρώ σε προγράμματα, με πρωταγωνιστή τον πρώην υπουργό. Εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για τη συμμετοχή της στην υπόθεση με τις μίζες και αποφυλακίστηκε χθες μετά την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών στο οποίο και εκδικάζεται –σε δεύτερο βαθμό– η δίκη Τσοχατζόπουλου και συνεργατών του.

Η απόφαση ελήφθη ύστερα από αίτημα της Βίκυς Σταμάτη για αποφυλάκιση, ενώ λίγο νωρίτερα υπέρ του αιτήματός της είχε ταχθεί και η της έδρας.

Ανάλογα αιτήματα είχαν υποβληθεί και στο παρελθόν από τη Βίκυ Σταμάτη, χωρίς να έχουν γίνει δεκτά, προκαλώντας αντιδράσεις της ίδιας και του συζύγου της, που επίσης εκτίει ποινή εικοσαετούς κάθειρξης.

Το αίτημά της για αποφυλάκιση στηρίχθηκε σε λόγους υγείας αλλά και στην ανάγκη επιμέλειας του ανήλικου παιδιού της. Η πρόεδρος του δικαστηρίου τόνισε ότι αντιμετωπίστηκε «με επιείκεια», προφανώς υπονοώντας το ότι πρόσφατα είχε αποπειραθεί να αποδράσει από το ψυχιατρείο, ενώ η ίδια αντέδρασε και χθες όταν το , πέραν των άλλων περιοριστικών όρων, της επέβαλε χρηματική εγγύηση αρχικά 70.000 ευρώ, τα οποία στη συνέχεια μειώθηκαν σε 50.000, ύστερα από αίτημα του συνηγόρου της. «Δεν έχουν δεκάρα τσακιστή», ανέφερε ο συνήγορος της Βίκυς Σταμάτη στο δικαστήριο και ζήτησε να χορηγηθεί τουλάχιστον δύο μηνών για να βρουν τα λεφτά να τα καταθέσουν. Το αίτημα αυτό δεν έγινε δεκτό και ως εκ τούτου μέχρι αργά χθες το βράδυ η Βίκυ Σταμάτη δεν καη εφικτό να αποφυλακιστεί.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση