Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Δεν δόθηκε άσυλο στους τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
Δεν δόθηκε άσυλο στους τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Δεν δόθηκε άσυλο στους τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Δεν δόθηκε , σύμφωνα με πληροφορίες, σε τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην . ια τους υπόλοιπους πέντε εκκρεμούν οι σχετικές αποφάσεις καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των επαναληπτικών συνεντεύξεών τους.

Το αίτημα ενός εκ των τριών στρατιωτικών απορρίφθηκε για λόγους ουσίας, ενώ για τις περιπτώσεις των άλλων δύο εκδόθηκε πράξη ς της διαδικασίας. Στην πρώτη περίπτωση ο αιτών μπορεί να προσφύγει στη δευτεροβάθμια επιτροπή, ενώ οι άλλοι δύο στρατιωτικοί μπορούν να ζητήσουν επανάληψη της διαδικασίας από την Υπηρεσία Ασύλου.

 Συγκεκριμένα για την περίπτωση των δύο στρατιωτικών των οποίων διακόπηκε η διαδικασία σε πρώτο βαθμό, ο νόμος 4375/ προβλέπει τα εξής: «Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί πράξη ς ή που η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο μετά από , ο αιτών έχει δικαίωμα με αίτησή του, εντός εννέα (9) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης διακοπής ή της υποβολής της ς, να ζητήσει από την αρχή που έλαβε την απόφαση, τη συνέχιση της διαδικασίας εξέτασης της υπόθεσής του. Μέχρι την τελεσίδικη κρίση της ως άνω αίτησης, ο αιτών δεν απελαύνεται από τη χ ούτε εκτελείται απόφαση ς. Ο αιτών μπορεί να ζητήσει τη συνέχιση της εξέτασης της υπόθεσής του μόνο μία φορά».
πηγή:kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση