Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δεν δόθηκε άσυλο στους τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς
Δεν δόθηκε άσυλο στους τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Δεν δόθηκε άσυλο στους τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς

Δεν δόθηκε άσυλο, σύμφωνα με πληροφορίες, σε τρεις από τους οκτώ Τούρκους στρατιωτικούς που είχαν διαφύγει στην Ελλάδα την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην . Για τους υπόλοιπους πέντε εκκρεμούν οι σχετικές αποφάσεις καθώς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των επαναληπτικών συνεντεύξεών τους.

Το αίτημα ενός εκ των τριών στρατιωτικών απορρίφθηκε για λόγους ουσίας, ενώ για τις περιπτώσεις των άλλων δύο εκδόθηκε πράξη διακοπής της διαδικασίας. Στην πρώτη περίπτωση ο αιτών μπορεί να προσφύγει στη δευτεροβάθμια , ενώ οι άλλοι δύο στρατιωτικοί μπορούν να ζητήσουν επανάληψη της διαδικασίας από την Υπηρεσία Ασύλου.

 Συγκεκριμένα για την περίπτωση των δύο στρατιωτικών των οποίων διακόπηκε η διαδικασία σε πρώτο βαθμό, ο νόμος 4375/ προβλέπει τα εξής: «Στις περιπτώσεις που έχει εκδοθεί πράξη διακοπής ή που η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο μετά από παραίτηση, ο αιτών έχει δικαίωμα με αίτησή του, εντός εννέα (9) μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της πράξης διακοπής ή της υποβολής της παραίτησης, να ζητήσει από την αρχή που έλαβε την , τη συνέχιση της διαδικασίας εξέτασης της υπόθεσής του. Μέχρι την τελεσίδικη της ως άνω αίτησης, ο αιτών δεν απελαύνεται από τη χώρα ούτε εκτελείται επιστροφής. Ο αιτών μπορεί να ζητήσει τη συνέχιση της εξέτασης της υπόθεσής του μόνο μία φορά».
πηγή:kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Καταπολέμηση δάκου της ελιάς σε ελαιοκομικές περιοχές της Π.Ε. Μαγνησίας                                           … - https://t.co/2VQrAvZ3KV -

  • Ομιλία Χρ. Τριαντόπουλου στην ημερίδα της #ΟΕΒΕΜ #ΟΕΒΕΜ - https://t.co/rkTuvWR4zT -

  • Χρ. Τριαντόπουλος:Το πλωτό ασθενοφόρο στις Βόρειες Σποράδες-Το είπαμε, το κάναμε - https://t.co/j2bQ4liE6K… -

"Αλιεύοντας" την είδηση