Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » «Δεμένα» στα λιμάνια της χώρας τα πλοία
«Δεμένα» στα λιμάνια της χώρας τα πλοία

«Δεμένα» στα λιμάνια της χώρας τα πλοία

Δεμένα παραμένουν σήμερα, Δευτέρα, τα πλοία στα , καθώς η Ναυτική Ομοσπονδία(), έχει κηρύξει 48ωρη απεργία από τις έξι το πρωί. Ωστόσο το «Αριάδνη», που είχε αποπλεύσει χθες από τη Μυτιλήνη, αποβίβασε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά 1004 πρόσφυγες.

Υπενθυμίζεται ότι η απεργία της , που έχει προοπτική κλιμάκωσης, είναι αντίδραση στην κυβερνητική πολιτική στη Ναυτιλία.

«Η διάλυση του , η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων σε βάρος της ασφάλειας των δρομολογίων και των επιβατών, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη , η συνεχής παραβίαση των όρων ς, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και των Υπευθύνων και του Κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα. Η επερχομένη νέα των πρόσθετων αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές» ανεφέρει σχετική ανακοίνωση της ομοσπονδίας.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση