Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ » «Δεμένα» πολλά πλοία της χώρας εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων του ΝΑΤ
«Δεμένα» πολλά πλοία της χώρας εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων του ΝΑΤ

«Δεμένα» πολλά πλοία της χώρας εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων του ΝΑΤ

Σοβρά προβλήμτα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες από σήμερα, Τετάρτη δημιουργεί η πολυήμερη απεργία των εργαζόμενων στο αυτικό Απομαχικό Ταμείο, που αντιδρούν στην ένταξη του ταμείου σε ενιαίο φορέα ασφάλισης.

Εξαιτίας της απεργίας, πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες δεν μπορούν να προμηθευτούν το απαραίτητο έγγραφο ελευθεροπλοϊας για τα πλοία από το αρμόδιο τμήμα του ΑΤ(τμήμα πόρων και εισφορών), με από σήμερα να μην μπορούν να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια για πολλούς προορισμούς.

Το συγκεκριμένο έγγραφο προμηθεύονται οι ακτοπλοϊκές εταιρείες για όλα τα πλοία κάθε μήνα από το αρμόδιο τμήμα του ΝΑΤ και αφού προηγηθεί , ότι έχουν καταβληθεί όλες οι εισφορές των εργαζομένων και του πληρώματος και ότι η πλοιοκτήτρια εταιρεία δεν οφείλει.

Αρχικά το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε από το υπουργείο Εργασίας στο να δοθεί εξαίρεση για κάποια πλοία, ωστόσο οι νομικοί του ΝΑΤ αλλά και του αρμόδιου υπουργείου, διαπίστωσαν ότι για να εκδοθεί ένα πιστοποιητικό ελευθεροπλοΐας θα πρέπει να συντρέχουν κάποιες συγκεκριμένες προϋποθέσεις, όπως ο των ακτοπλοϊκών εταιρειών από το αρμόδιο τμήμα εισφορών κάτι που δεν μπορεί να γίνει έως σήμερα λόγω της απεργίας.

Πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες παρότι δεν έχουν καμία οφειλή, δεν έχουν λάβει το σχετικό πιστοποιητικό και έτσι δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τα σημερινά δρομολόγια. Ηδη, έχουν αποστείλει σχετικά έγγραφα προς το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, το οποίο με τη σειρά του έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Ναυτιλίας.

Ανάλογη κατάσταση έχει δημιουργηθεί και στα υιπα λιμεναρχείο της χώρας καθώς πολλές εταιρείες δεν μπορούν να προμηθευτούν το σχετικό πιστοποιητικό. Σοβαρό πρόβλημα στις ακτοπλοϊκές συνδέσεις αναμένεται να έχει η Αίγινα αλλά και οι δυτικές .

Ηδη όπως έγινε γνωστό, το «Αδαμάντιος Κοραής» δεν πρόκειται σήμερα να πραγματοποιήσει από σήμερα τα δρομολόγια του για τις δυτικές όπως και το «Διονύσιος Σολωμός» που εκτελεί τη γραμμή Κυλλήνη-Ζάκυνθος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση