Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Το δέμα-βόμβα έφυγε για Φρανκφούρτη στις 14 Μαρτίου
Το δέμα-βόμβα έφυγε για Φρανκφούρτη στις 14 Μαρτίου

Το δέμα-βόμβα έφυγε για Φρανκφούρτη στις 14 Μαρτίου

Με εμπορική πτήση προς το αεροδρόμιο της ς «ταξίδεψε» το δέμα-βόμβα με παραλήπτη τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ . Αυτό προέκυψε από την έρευνα που διεξήγαγαν αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής σε συνεργασία με υπαλλήλους των ΕΛΤΑ και της ιδιωτικής εταιρείας που έχει αναλάβει τον έλεγχο ασφαλείας της αλληλογραφίας με προορισμό το εξωτερικό. Επιπλέον, από τα στοιχεία που κοινοποίησαν στους Ελληνες αστυνομικούς οι Γερμανοί συνάδελφοί τους, όπως επίσης από την έρευνα στη «μνήμη» της συσκευής X-ray που λειτουργεί στον σταθμό Cargo του «», προέκυψε ότι το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο έφυγε από την Ελλάδα με προορισμό τη Γερμανία την Τρίτη 14 Μαρτίου.

Αντιθέτως, έως αργά χθες δεν είχε πλήρως αποσαφηνιστεί η ακριβής πορεία του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου που ταχυδρομήθηκε στα κεντρικά γραφεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στο Παρίσι. Και αυτό διότι, σύμφωνα τουλάχιστον με την επίσημη εκδοχή, λόγω της ανάφλεξης του μηχανισμού, ο φάκελος πάνω στον οποίο υπήρχαν γραμματόσημα, σφραγίδες, σειριακοί αριθμοί κ.ο.κ. καταστράφηκε. Θα χρειαστεί ενδελεχής έλεγχος στη «μνήμη» της συσκευής X-ray όλων των δεμάτων, διαδικασία που απαιτεί χρόνο.

«Ολο το βράδυ, οι αξιωματικοί της αστυνομίας έκαναν έρευνες σε συνεργασία με τα ΕΛΤΑ και την εταιρεία που διενεργεί τους ελέγχους στο αεροδρόμιο για να δούμε τι πάει καλά ή τι δεν πάει καλά στη διαδικασία», δήλωσε σε χθεσινή συνέντευξή του στην τηλε του ο αναπληρωτής .

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση