Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Δεκτές οι προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες
Δεκτές οι προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες

Δεκτές οι προσφυγές για τις τηλεοπτικές άδειες

Σημντική πόφαση που δρομολογεί, ενδεχομένως εξελίξεις, έλαβε κατά τη σημερινή διάσκεψη της Ολομέλειας το Συμβούλιο της Επικρατείας απορρίπτοντας την εισήγηση με ισχυρή πλειοψηφία και κάνοντας δεκτές τις προσφυγές των καναλιών.

Με ψήφους 16 υπέρ και εννέα κατά το έκανε δεκτές – παραδεκτές κατά τη νομική ορολογία – τις προσφυγές δίδοντας τη δυνατότητα στο να εξετάσει την ουσία της υπόθεσης και να αποφανθεί για τη συνταγματικότητα η μη του νόμου της ς για τις τηλεοπτικές .

Η Ολομέλεια που διεξήχθη σε φορτισμένο κλίμα λόγω της δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων για αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και προκάλεσε οργισμένες των μεγαλύτερων δικαστικών ενώσεων, προχώρησε και σήμερα στην εξέταση των πρώτων θεμάτων για τα μείζονα θέματα αντισυνταγματικότητας που έχουν τεθεί με τις προσφυγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες και κατά τη σημερινή διάσκεψη τα θέματα της πρωτοφανούς δημοσιοποίησης προσωπικών δεδομένων ανώτατου δικαστή, ετέθησαν και κατά τη διάσκεψη καθώς πολλοί εξέλα τις ανήκειες επιθέσεις ως μεθοδεύσεις εκβιαστικού τύπου για παραβίαση της συνείδησης δικαστικών που μετείχας στην κρίσιμη διάσκεψη.

Πάντως λόγω της ασθενείας δύο δικαστικών και της ανυπαρξίας άλλων αναπληρωτών μπορεί η υπόθεση ανά πάσα στιγμή να τιναχτεί στον αέρα, αν και κάποιος άλλος δικαστής δηλώσει κώλυμα για οποιονδήποτε λόγο, είτε για ασθένεια η πειθαρχική κατα, όπως ο ελεγχόμενος αντιπρόεδρος.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση