Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » ΔΕΗ: Ανταμοιβή συνεπών καταναλωτών, ειδικά τιμολόγια για επιχειρήσεις
ΔΕΗ: Ανταμοιβή συνεπών καταναλωτών, ειδικά τιμολόγια για επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Ανταμοιβή συνεπών καταναλωτών, ειδικά τιμολόγια για επιχειρήσεις

Με ενισχυμένο κύκλο εργασιών και κερδοφορία το πρώτο εξάμηνο του έτους, η ανακοίνωσε χθες νέα τιμολογιακή πολιτική για και «μπό» για την επιβράβευση των συνεπών οικιακών καταναλωτών, επιστρέφοντας συνολικά στους πελάτες της 80 εκατ. . Από αυτά 30 εκατ. θα επιστραφούν στους οικιακούς καταναλωτές που πληρώνουν εμπρόθεσμα τον λογαριασμό τους, μέσω της ς της διπλάσιας αξίας του παγίου τους σε κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό για το έτος . Η αφορά σε όσους έχουν εξοφλήσει εμπρόθεσμα τους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς του έτους 2015 και το ποσό αντιστοιχεί σε 10 με 20 ευρώ ετησίως, ανάλογα την παροχή.

Παράλληλα με την καθιέρωση «μπό» στους συνεπείς οικιακούς καταναλωτές, η ανακοίνωσε και θέτει σε ισχύ από 1ης Σεπτεμβρίου 2015 ένα νέο «εταιρικό τιμολόγιο – Corporate» με ιδιαίτερα ανταγωνιστικές χρεώσεις που προσφέρεται σε μεγάλου μεγέθους επιχειρήσεις και oμίλους που έχουν πανελλαδικά πολλά και διαφορετικά σημεία εξυπηρέτησης των πελατών τους. Επιπλέον, μειωμένα τιμολόγια, αντίστοιχα με αυτά που σήμερα διατίθενται σε μεγάλες εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις με καταναλώσεις ανά παροχή άνω των 13GWh, θα διαθέσει από 1ης Οκτωβρίου και στις παροχές με ετήσιες καταναλώσεις άνω των 10 GWh, ενώ μειώσεις θα ισχύσουν από την ίδια ημερομηνία και στις άλλες κατηγορίες εμπορικών τιμολογίων (ΒΓ, ΒΥ και ΒΧ).

Μειωμένα τιμολόγια θα προσφέρει επίσης από 1ης Οκτωβρίου η ΔΕΗ στις μικρές εμπορικές επιχειρήσεις και στα εργαστήρια που συνδέονται με τη χαμηλή τάση με ισχύ μεγαλύτερη από 25 ΚVA.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου που ανακοινώθηκαν χθες, η ΔΕΗ εμφανίζει αυξημένο κύκλο εργασιών κατά 2,8% (έφτασε στα 2,913 δισ. ευρώ) και μετά από φόρους κέρδη στα 105,6 εκατ. ευρώ έναντι 96 εκατ. ευρώ το α΄ εξάμηνο του 2014. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) το α΄ εξάμηνο 2015 αυξήθηκαν κατά 93,1 εκατ. ευρώ (17%) σε σχέση με το α΄ εξάμηνο 2014, με το περιθώριο EBITDA να διαμορφώνεται σε 22%, έναντι 19,3%.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση