Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δεύτερη ρύθμιση Παρασκευόπουλου για τον Ν. Ρωμανό
Δεύτερη ρύθμιση Παρασκευόπουλου για τον Ν. Ρωμανό

Δεύτερη ρύθμιση Παρασκευόπουλου για τον Ν. Ρωμανό

ομοθετική ρύθμιση, προκειμένου ν δοθεί η δυντότητα στον ίκο Ρωμανό να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο ΤΕΙ της Αθήνας με το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες το ΤΕΙ της Αθήνας τελεί υπό από αντεξουσιαστές που διαμαρτύρονται για τη μη δυνατότητα του Νίκου Ρωμανού να παρακολουθεί διά ζώσης τα μαθήματά του, παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης που έγιναν μετά την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποίησε τον περασμένο Χειμώνα.

Αιτία το γεγονός ότι για τους υπόδικους όπως είναι ο ίδιος (σ.σ. κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση ) προκειμένου να λάβουν εκπαιδευτική θα πρέπει να δώσει την έγκρισή του ο ανακριτής. Στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού το σχετικό αίτημα έχει απορριφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης, άμεσα, με νομοθετική ρύθμιση θα αντιμετωπίσει το ζήτημα, αίρωντας επί της ουσίας την αναγκαιότητα ανας έγκρισης για τους υπόδικους φοιτητές. Σε που εξέδωσε μάλιστα ο Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, οι «εφόσον η εμπειρία έδειξε ότι οι υφιστάμενες διαδικασίες δεν επαρκούν για τη διασφάλιση του δικαιώματος των κρατουμένων στην εκπαίδευση, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση