Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Δεύτερη ρύθμιση Παρασκευόπουλου για τον Ν. Ρωμανό
Δεύτερη ρύθμιση Παρασκευόπουλου για τον Ν. Ρωμανό

Δεύτερη ρύθμιση Παρασκευόπουλου για τον Ν. Ρωμανό

Νομοθετική ρύθμιση, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στον Νίκο Ρωμανό να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο ΤΕΙ της Αθήνας με το ηλεκτρονικό «βραχιολάκι», ετοιμάζει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες το ΤΕΙ της Αθήνας τελεί υπό από που διαμαρτύρονται για τη μη δυνατότητα του Νίκου Ρωμανού να παρακολουθεί διά ζώσης τα μαθήματά του, παρά τις νομοθετικές ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης που έγιναν μετά την πολυήμερη απεργία πείνας που πραγματοποίησε τον περασμένο Χειμώνα.

Αιτία το γεγονός ότι για τους υπόδικους όπως είναι ο ίδιος (σ.σ. κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς) προκειμένου να λάβουν εκπαιδευτική άδεια θα πρέπει να δώσει την έγκρισή του ο ανακριτής. Στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού το σχετικό αίτημα έχει απορριφθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Δικαιοσύνης, άμεσα, με νομοθετική θα αντιμετωπίσει το ζήτημα, αίρωντας επί της ουσίας την αναγκαιότητα ανακριτικής έγκρισης για τους υπόδικους φοιτητές. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μάλιστα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος επισημαίνει, μεταξύ άλλων, οι «εφόσον η εμπειρία έδειξε ότι οι υφιστάμενες διαδικασίες δεν επαρκούν για τη διασφάλιση του δικαιώματος των κρατουμένων στην εκπαίδευση, το υπουργείο Δικαιοσύνης θα προχωρήσει στην αναγκαία νομοθετική ρύθμιση».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση