Βρίσκεστε εδώ:  / ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / Δεύτερη παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα όπλα στη Σ. Αραβία
Δεύτερη παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα όπλα στη Σ. Αραβία

Δεύτερη παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα όπλα στη Σ. Αραβία

Την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε –δεύτερη φορά– η υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη . Η του ανωτάτου δικαστηρίου με παραγγελία της προς το Στρατοδικείο ζητεί να ερευνηθεί εάν τα έγγραφα που «είδαν» το της δημοσιότητας ήταν όντως διαβαθμισμένα και συνεπώς αν υπάρχει διαρροή παρά τον νόμο.

Αρχικά, η έρευνα θα διενεργηθεί από το Στρατοδικείο προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες ευθύνες στρατιωτικών.  Ωστόσο εάν προκύψουν ευθύνες άλλων προσώπων, εκτός του στρατεύματος, τότε η έρευνα για αυτό το σκέλος θα διενεργηθεί από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου. Η υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη έχει προκαλέσει δριμεία πολιτική στη Βουλή, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο ΥΠΕΘΑ και κυβερνητικός εταίρος .

Εν τω μεταξύ, για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεύτερη έρευνα – από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Συγκεκριμένα, όταν δημοσιοποιήθηκε το ζήτημα, η του Αρείου Πάγου ζήτησε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη να διενεργήσει έρευνα ως προς τις συνθήκες πώλησης του στρατιωτικού υλικού.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Επιστολή δημάρχου Ρήγα Φεραίου  για εκμίσθωση δημοσίων εκτάσεων στη λίμνη Κάρλα #λίμνηΚάρλα - https://t.co/dptkfqLHRI -

  • Σύστημα άμεσης κοινωνικής παρέμβασης και Ειδικό Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων - https://t.co/659TQSNCOL… -

  • Το πλοίο #Typhoon στη Σκιάθο - https://t.co/KAhX3yvxX1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση