Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Δεύτερη παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα όπλα στη Σ. Αραβία
Δεύτερη παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα όπλα στη Σ. Αραβία

Δεύτερη παρέμβαση του Αρείου Πάγου για τα όπλα στη Σ. Αραβία

Την πρέμβση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσε –δεύτερη φορά– η υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη . Η του ανωτάτου δικαστηρίου με παραγγελία της προς το Στρατοδικείο ζητεί να ερευνηθεί εάν τα έγγραφα που «είδαν» το φως της δημοσιότητας ήταν όντως διαβαθμισμένα και συνεπώς αν υπάρχει διαρροή παρά τον νόμο.

Αρχικά, η έρευνα θα διενεργηθεί από το Στρατοδικείο προκειμένου να εντοπιστούν ενδεχόμενες ευθύνες στρατιωτικών.  Ωστόσο εάν προκύψουν ευθύνες άλλων προσώπων, εκτός του στρατεύματος, τότε η έρευνα για αυτό το σκέλος θα διενεργηθεί από την του Αρείου Πάγου. Η υπόθεση πώλησης στρατιωτικού υλικού στη έχει προκαλέσει δριμεία πολιτική ααράθεση στη Βουλή, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε ο ΥΑ και κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος.

Εν τω μεταξύ, για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη και δεύτερη έρευνα – από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Συγκεκριμένα, όταν δημοσιοποιήθηκε το ζήτημα, η του Αρείου Πάγου ζήτησε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα ως προς τις συνθήκες πώλησης του στρατιωτικού υλικού.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση