Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Δε χρειάζεται για φέτος συγκέντρωση αποδείξεων
Δε χρειάζεται για φέτος συγκέντρωση αποδείξεων

Δε χρειάζεται για φέτος συγκέντρωση αποδείξεων

Μπορούν να απαλλαγούν πλέον από τις χάρτινες του 2016 οι όπως προκύπτει από τις διευκρινίσεις που έδωσε χθες ο αναπληρωτής Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης.

Συγκεκριμένα, μιλώντας χθες στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι η ισχύουσα όπως και πέρυσι δεν προβλέπει την υποχρέωση της συγκέντρωσης αποδείξεων από τους φορολογουμένους. Ωστόσο, ο κ. Αλεξιάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ισχύσει από φέτος για μικρό διάστημα ενός ή δύο μηνών το μέτρο των αποδείξεων με το «πλαστικό χρήμα». Οπως είπε «αφήνουμε ανοιχτό το εάν από ένα διάστημα και μετά, π.χ. από 1ης Νοεμβρίου, από 1ης Δεκεμβρίου θα ισχύσουν και για το 2016 μέσω “πλαστικού χρήματος” ή θα πάμε από 1ης Ιανουαρίου 2017».

Σύμφωνα με όσα είπε ο αναπληρωτής , το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί μετά το τέλος των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς και θα προβλέπει μεταξύ άλλων τη σύνδεση αφορολογήτου ποσού με τις αποδείξεις. Δηλαδή, το αφορολόγητο θα «χτίζεται» με δαπάνες για αγορά προϊόντων και υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στην ή το εξωτερικό με πιστωτικές ή χρεωστικές ή προπληρωμένες κάρτες ή με τη χρήση άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής (π.χ. τραπεζικό έμβασμα, πληρωμή μέσω λογαριασμού πληρωμών, χρήση ηλεκτρονικού πορτοφολιού κ.λπ.). Οι που θα πρέπει να γίνονται μέσω «πλαστικού» ή ηλεκτρονικού χρήματος, θα υπολογίζονται ως ποσοστό επί του εισοδήματος ως εξής:

• Για εισόδημα έως 10.000 το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με «πλαστικό χρήμα»  θα είναι 10%.
• Για εισόδημα από 10.001 έως 20.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 15%.
• Για εισόδημα από 20.001 ευρώ έως 40.000 ευρώ το ποσοστό ελάχιστης δαπάνης με κάρτα θα είναι 20%.
• Για εισόδημα από 40.001 ευρώ και πάνω η ελάχιστη δαπάνη με «πλαστικό χρήμα» θα είναι 30%.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση