Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Δ. Αβραμόπουλος: Μόνο ευρωπαϊκή η λύση στο μεταναστευτικό
Δ. Αβραμόπουλος: Μόνο ευρωπαϊκή η λύση στο μεταναστευτικό

Δ. Αβραμόπουλος: Μόνο ευρωπαϊκή η λύση στο μεταναστευτικό

Στο Καλαί βρέθηκε την Δευτέρα ο επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Δημήτρης Αβραμόπουλος στο πλαίσιο σειράς επισκέψεων για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.

«Όλοι μας ξέρουμε ότι κανένα κράτος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο του τη μεταναστευτική κρίση. Η λύση δεν μπορεί να είναι παρά μόνο ευρωπαϊκή», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ.  Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος με τη σημερινή επίσκεψή του στο Καλαί ξεκινάει ένα είδος περιοδείας.

Επόμενοι σταθμοί αναμένεται να είναι η Ελλάδα, ειδικότερα η Κως, η Αυστρία και η Γερμανία.

Ο επίτροπος αναφέρθηκε στο πρόγραμμα των 2,3 δισ. ευρώ που ενέκρινε η Κομισιόν τον Αύγουστο για 23 χώρες μέλη αλλά και στην παροχή βοήθειας εκτάκτου ανάγκης αρκετών εκατομμυρίων, που ήδη εξετάσει η Κομισιόν.

Τέτοιου είδους είναι και η βοήθεια που εδώ και καιρό ζητά η δήμαρχος του Καλαί, για την οικονομική ζημιά που εδώ και 15 χρόνια υφίσταται η πόλη της, αντιμετωπίζοντας μόνη της το πρόβλημα της συρροής μεταναστών. Υπολογίζει μάλιστα το ύψος της οικονομικής ζημιάς στα 50 εκατομμύρια.

Με την πρόσκληση του Δημήτρη Αβραμόπουλου και του αντιπροέδρου της Κομισιόν Φρανς Τίμερμαν στο Καλαί, σε έναν από τους εμβληματικούς τόπους της μεταναστευτικής κρίσης, η Γαλλία δείχνει τη θέλησή της να δραστηριοποιηθεί για το θέμα αλλά και να καθησυχάσει την τοπική αυτοδιοίκηση στις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Οι δύο ευρωπαίοι αξιωματούχοι επισκέφθηκαν το βασικό κέντρο υποδοχής Ζυλ Φερί, το οποίο βρίσκεται λίγα μέτρα από τη λεγόμενη «ζούγκλα», όπου συνωστίζονται μερικές χιλιάδες άτομα – ήδη πολλοί κάνουν λόγο για 4.000 που θέλουν να περάσουν στη Μ. Βρετανία.

Ο κ. Αβραμόπουλος, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι η Κομισιόν εργάζεται για τη σύντομη ολοκλήρωση των νομοθετικών διατάξεων.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Άστατος καιρός στη Θεσσαλία - https://t.co/2JQBRoy95c -

  • Ερώτηση Κατερίνας Παπανάτσιου προς τον υπ. Υγείας για τον αριθμό ειδικευμένων ιατρών στο ΓΝ Βόλου… - https://t.co/KSX6IVcUtV -

  • Χωρίς επιβάρυνση η ατμόσφαιρα στον Βόλο - https://t.co/D9NMfDNscG -

"Αλιεύοντας" την είδηση