Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Credit Suisse: Περιουσία ίση με ένα ΑΕΠ έχασαν οι Ελληνες μέσα στην κρίση
Credit Suisse: Περιουσία ίση με ένα ΑΕΠ έχασαν οι Ελληνες μέσα στην κρίση

Credit Suisse: Περιουσία ίση με ένα ΑΕΠ έχασαν οι Ελληνες μέσα στην κρίση

Σε 856 δισ. ευρώ ποτιμάτι η καθαρή, μετά την αφαίρεση των δανείων, περιουσία των Ελλήνων, έναντι 1,023 τρισ.ευρώ το 2009, λίγο πριν το ξέσπασμα της κρίσης, σύμφωνα με της ,η οποία αναδημοσιεύεται στο εβδομαδιαίο οικονομικό δελτίο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ().

Συγκεκριμένα, το 2009 η καθαρή περιουσία ανά ενήλικα είχε αυξηθεί σε 114 χιλιάδες ευρώ ενώ στην υιπη Ευρώπη η καθαρή περιουσία ανά ενήλικα διαμορφωνόταν, σε 93 χιλ. ευρώ.

«Αυτό που κατατάσσει την Ελλάδα σε διαφορετική κατηγορία από την υιπη Ευρώπη είναι ο υπερδανεισμός. » τονίζει ο Σύνδεσμος.
Ακόμη, αυτό που δεν φαίνεται στα στοιχεία της περιουσιακής κατάστασης των Ελλήνων και δεν προβάλλεται επαρκώς, υποστηρίζει ο , είναι τα τεράστια ελλείμματα του ασφαλιστικού συστήματος που θα συνεχίσουν να απορροφούν σημαντικούς πόρους και στο μέλλον, θέτοντας περιορισμούς στην αναπτυξιακή της χς, εάν δεν αντιμετωπισθούν.

Οι παλαιότερες γενιές στην ουσία δανείσθηκαν όχι μόνο τις αποταμιεύσεις των ξένων, αλλά και τις μελλοντικές αποταμιεύσεις των παιδιών τους. Μπορεί, λοιπόν, στην περίοδο της επίπλαστης ευημερίας να αυξήθηκε σημαντικά η περιουσία των νοικοκυριών, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έγινε αυτό θέτει σήμερα σε δοκιμασία την ικανότητα των νεότερων γενεών να εργάζονται, να αποταμιεύουν και να δημιουργούν οικογένειες στη χώρα μας.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση