Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Χρηματοδότηση 499 εκατ. ευρώ για βασικά έργα μεταφορών στην Ελλάδα
Χρηματοδότηση 499 εκατ. ευρώ για βασικά έργα μεταφορών στην Ελλάδα

Χρηματοδότηση 499 εκατ. ευρώ για βασικά έργα μεταφορών στην Ελλάδα

Στις 12 Νοεμβρίου, ο Εκτελεστικός Οργανισμός Καινοτομίας και Δικτύων (INEA) υπέγραψε με το ελληνικό Υπουργείο Οικονομίας, Τουρισμού, Μεταφορών και Ανάπτυξης τέσσερεις συμφωνίες ς για τα έργα που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο της διευκόλυνσης «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF).

Η της ΕΕ για τα έργα ανέρχεται στο συνολικό των 499 εκατ. ευρώ. Τα έργα έχουν επιλεγεί στο πλαίσιο της πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για το 2014 της CEF για τις μεταφορές, με την οποία διατέθηκαν 13 δισ. ευρώ για την έργων βελτίωσης των ευρωπαϊκών υποδομών μεταφορών, για την της ασφάλειας των μεταφορών, την ανάπτυξη των ευφυών συστημάτων μεταφορών και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του τομέα των μεταφορών.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του INEA κ. Dirk Beckers, ο οποίος υπέγραψε αυτοπροσώπως τις συμφωνίες επιχορήγησης, δήλωσε τα εξής: «Η σημερινή μέρα αποτελεί ορόσημο για τη φάση υλοποίησης αυτών των ελληνικών έργων, τα οποία έχουν υψηλή ευρωπαϊκή προστιθέμενη αξία. Ο Οργανισμός θα διασφαλίσει ότι για τα επόμενα έτη, θα υπάρξει έγκαιρη και εντός του προϋπολογισμού πρόοδος, με στενή παρακολούθηση κάθε έργου, έτσι ώστε να υλοποιούμε τις βελτιώσεις αυτών των υποδομών ζωτικής σημασίας για τους ευρωπαίους πολίτες και τις επιχειρήσεις.»

Τα έργα που υπεγράφησαν αφορούν σημαντικά και μελέτες για την αναβάθμιση του σιδηροδρομικού τομέα στην Ελλάδα. Πρόκειται, συγκεκριμένα, για τα εξής έργα:

  1. Μελέτες αναβάθμισης της υποδομής στα τμήματα της σιδηροδρομικής γραμμής Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας που αποτελεί τμήμα του διαδρόμου Orient/East-Med (ΟΕΜ)

  2. Νέα μονή μεταξύ Θεσσαλονίκης-ς-Νέας Καρβάλης (φάση μελετών)

  3. Κατασκευή της σιδηροδρομικής υποδομής στο τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Αθηνών-Πατρών

  4. Ολοκλήρωση της νέας διπλής, ηλεκτροδοτούμενης σιδηροδρομικής γραμμής υψηλής ταχύτητας Τιθορέα-Λιανοκλάδι- συμπεριλαμομένου Παγκόσμιου Συστήματος Κινητών Επικοινωνιών Σιδηροδρόμων (GSM-R), 106 χιλιομέτρων

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση