Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Χρηματοδότηση 3,9 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής στα ελληνικά νησιά
Χρηματοδότηση 3,9 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής στα ελληνικά νησιά

Χρηματοδότηση 3,9 εκατ. ευρώ για τη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής στα ελληνικά νησιά

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει διαθέσει στην Ελλάδα πρόσθετη έκτακτης ανάγκης ύψους 3,9 εκατ. , στο πλαίσιο του Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας, για να συμβάλει στη βελτίωση των συνθηκών υποδοχής μεταναστών στα ελληνικά νησιά.

Στόχο έχει την περαιτέρω στήριξη δράσεων –τις οποίες χρηματοδοτεί η και υλοποιεί το - για την παροχή ς, φιλοξενίας και μεταφοράς στους που βρίσκονται στα νησιά, καθώς και δράσεων για την παροχή καταλυμάτων έκτακτης ανάγκης όπως η προσωρινή φιλοξενία σε .

Με το εν λόγω , η συνολική επείγουσα συνδρομή που έχουν διαθέσει στην Ελλάδα τα Ταμεία Εσωτερικών Υποθέσεων, από το 2015, ανέρχεται σε 356,8 εκατ. .

Η έκτακτης ανάγκης έρχεται να προστεθεί στα 509 εκατ. ευρώ που έχουν χορηγηθεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.

Συνολικά, η Επιτροπή έχει διαθέσει πάνω από ένα δισεκατομμύριο ευρώ σε στήριξη για την Ελλάδα από το 2015 προκειμένου να συνδράμει τη χώρα στη διαχείριση της μετανάστευσης και των συνόρων.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση