Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Χρ. Τριαντόπουλος: Στη σεισμόπληκτη Σάμο για τα μέτρα στήριξης
Χρ. Τριαντόπουλος: Στη σεισμόπληκτη Σάμο για τα μέτρα στήριξης

Χρ. Τριαντόπουλος: Στη σεισμόπληκτη Σάμο για τα μέτρα στήριξης

Τη Σάμο επισκέφτηκε χθες, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, ο γενικός γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών,  Χρήστος Τριαντόπουλος, προκειμένου να συνεργαστεί με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και παραγωγικών φορέων, καθώς και να μιλήσει με επιχειρηματίες, στο πλαίσιο διαβούλευσης με τους τοπικούς θεσμούς και ενημέρωσής τους σχετικά με τα μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία.

Ο ίδιος δήλωσε σχετικά: «Σήμερα [σσ. την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου] επισκέφτηκα τη Σάμο, όπου είχαμε διευρυμένη σύσκεψη με τους εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων και της τοπικής αυτοδιοίκησης τόσο για την ανάλυση της κατάστασης στο νησί μετά τον φονικό σεισμό, όσο και για την παρουσίαση των μέτρων που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών -σε συνεργασία με τα άλλα Υπουργεία- για την επιχορήγηση και στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά και των φυσικών προσώπων.

Ειδικότερα, στη σύσκεψη συμμετείχε ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Σάμου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάμου, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σάμου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εστίασης, ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Σάμου, εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου και λοιπών παραγωγικών φορέων, καθώς και άλλοι αυτοδιοικητικοί.

Κατά τη σύσκεψη εργασίας αναπτύχθηκε η διαδικασία επιχορήγησης των επιχειρήσεων για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό και το τσουνάμι, αναλύθηκαν οι αναστολές των φορολογικών υποχρεώσεων και οι επικείμενες των ασφαλιστικών, οι παρεμβάσεις για τη στήριξη της απασχόλησης, καθώς και μια σειρά από άλλες παρεμβάσεις για τη στήριξη των δήμων, των φυσικών και των νομικών προσώπων.

Παράλληλα, αναλύθηκαν και τα μέτρα στήριξης προς επιχειρήσεις και εργαζόμενους στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωναϊού. Αναπτύχθηκε, λοιπόν, ένα πεδίο επικοινωνίας και συνεργασίας για τη στήριξη της τοπικής οικονομίας, αλλά και για την αναζήτηση μεθόδων και τρόπων προκειμένου να βγει πιο ισχυρή από αυτή την τραγική φυσική καταστροφή».

Παράλληλα, ο κ. Τριαντόπουλος παρείχε διευκρινίσεις για τις προβλεπόμενες διαδικασίες στήριξης, ενώ πραγματοποίησε αυτοψία και συνομίλησε και με επιχειρηματίες της περιοχής.

Ο ίδιος σχολίασε: «Είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου τις διαδικασίες και τη λειτουργία των σχετικών επιτροπών, με τα στελέχη του Δήμου να εργάζονται και να δέχονται τους πολίτες σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους εκτός του δημαρχείου για λόγους ασφαλείας – με τους μετασεισμούς να συνεχίζονται κάθε ημέρα.

Επίσης, αναλυτική συζήτηση είχαμε με τον μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών για τους πολλούς, μεγάλους και μικρούς, ναούς που επλήγησαν από τον σεισμό. Στη συνέχεια, με στελέχη της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων, επισκεφτήκαμε σημεία της πόλης με επιχειρήσεις που χτυπήθηκαν τόσο από τον σεισμό, όσο και από το τσουνάμι που ακολούθησε. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε με επιχειρηματίες που καθημερινά προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις επιχειρήσεις τους και τους ενημερώσαμε για τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε άμεσα να προχωρήσουν οι επιχορηγήσεις για τις επιχειρήσεις και να καλυφθούν ζημιές από τη φυσική καταστροφή. Και συνεχίζουμε».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση