Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΑ » ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ » Χωρίς σημαντικά ευρήματα το πόρισμα για την 4χρονη Μελίνα
Χωρίς σημαντικά ευρήματα το πόρισμα για την 4χρονη Μελίνα

Χωρίς σημαντικά ευρήματα το πόρισμα για την 4χρονη Μελίνα

Σε σύνδρομο του αναπνευστικού οφείλεται ο θάνατος της 4χρονης ς Παρασκάκη όπως αναφέρεται στο αποτέλεσμα της ιστος εξέτασης που διενήργησε ο αναπληρωτής καθηγητής Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αθηνών κ. Νικόλαος Γούτας και το οποίο εστάλη το περασμένο Σάββατο στο Α' Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου. Πρόκειται για μια εξέλιξη που είχε προβλεφθεί από εκπροσώπους του ιατρικού χώρου, οι οποίοι εξαρχής θεωρούσαν ότι πιθανότερο αποτέλεσμα θα ήταν μια τέτοια γενικόλογη και αόριστη διατύπωση, καθώς οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ελήφθησαν τα , αλλά και το ιστορικό της περιπέτειας που κατέληξε στο θάνατο της τετράχρονης, θα δυσκόλευαν έναν σαφή προσδιορισμό. Για το λόγο αυτό άλλωστε η οικογένεια Παρασκάκη είχε ζητήσει -κάτι το οποίο δεν έγινε- κατά τη λήψη των δειγμάτων να παρίσταται η τεχνικής σύμβουλος κ. Ελπίδα Σπανουδάκη. Πάντως επίσημα δεν έχουν ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των εξετάσεων ούτε η κ. Σπανουδάκη ούτε ο συνήγορος της οικογένειας κ. Γιώργος Κοκοσάλης, οι οποίοι αναμένουν τη διαβίβαση της δικογραφίας από το Αστυνομικό Μέγαρο στην Εισαγγελία Ηρακλείου. Αξίζει να επισημανθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Πολιτάκη έχει δώσει σαφή εντολή να μη δημοσιοποιηθεί κανένα στοιχείο της δικογραφίας, έως ότου διαβιβαστεί στην Εισαγγελία.

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η ΕΔΕ που ζήτησε η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ -Βενιζελείου. Ηδη στο βρίσκεται από χθες η Παιδοαναισθησιολόγος και της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Παρασκευή Ματσώτα που θα διενεργήσει την εξέταση και χθες το μεσημέρι συνάντησε τους γονείς της 4χρονης ς, οι οποίοι εξιστόρησαν με κάθε λεπτομέρεια τις τραγικές στιγμές που έζησαν, τόσο στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο μέχρι και την κατάληξη του παιδιού στο ΠΑΓΝΗ.

Η Μελίνα είχε εισαχθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2015 στο Βενιζέλειο για να υποβληθεί σε χειρουργείο για «κρεατάκια» και κατέληξε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μια ημέρα αργότερα, λόγω βαρύτατων επιπλοκών κατά το ξύπνημα από τη νάρκωση. Σημειώνεται ότι αναισθησιολόγος στη διάρκεια της επέμβασης ήταν η κ. Νεκταρία Πολάκη, εξαδέλφη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, η οποία ελέγχεται για οπιούχων φαρμάκων από το ΠΑΓΝΗ τον περασμένο Μάιο. Μια υπόθεση που έφτασε στο του Υπουργείου Υγείας, αλλά δεν συζητήθηκε την περασμένη εβδομάδα, γιατί σύμφωνα με την πρόεδρο του Οργάνου κ. Παγώνη ο φάκελος ήταν ελλιπής, καθώς δεν περιγράφεται το αδίκημα και δεν παραπέμπεται συγκεκριμένο άτομο. Για την υπόθεση θέση πήρε με του ο πρώην Διοικητής Βενιζελείου – ΠΑΓΝΗ κ. Νίκος Χαριτάκης, τονίζοντας ότι ο φάκελος που στάλθηκε από το Νοσοκομείο στην 7η ΥΠΕ ήταν σύμφωνος με όσα ορίζουν οι νόμοι.

Πηγή: kathimerini.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση