Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χωρίς Ραχόι η Σύνοδος του Νότου στην Αθήνα
Χωρίς Ραχόι η Σύνοδος του Νότου στην Αθήνα

Χωρίς Ραχόι η Σύνοδος του Νότου στην Αθήνα

Δεν θα παραστεί ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός της Ισπανίας, Μαριάνο , στη Σύνοδο των ηγετών του ευρωπαϊκού Νότου, που είναι προγραμματισμένη, έπειτα από πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα, να διεξαχθεί στην στις 9 Σεπτεμβρίου.

Ο  κ. επικοινώνησε τηλεφωνικά το Σάββατο με τον Ελληνα πρωθυπουργό και, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ελληνική πλευρά, τον ενημέρωσε ότι «η παρουσία του στην δεν είναι εφικτή, καθώς μετά τις χθεσινές εξελίξεις στο ισπανικό κοινοβούλιο, ο χαρακτήρας της κυβέρνησής του παραμένει υπηρεσιακός. Ταυτόχρονα, επανέλαβε στον Αλέξη Τσίπρα τη στήριξή του στη διοργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε να εκπροσωπηθεί στη Σύνοδο η , από υψηλόβαθμο στέλεχος της Ισπανικής Κυβέρνησης».

 Όπως τονίζεται από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, «ο επεσήμανε την σημασία που έχει η παρουσία της Ισπανίας στην σύνοδο της 9ης Σεπτεμβρίου, με δεδομένη την κρισιμότητα των ζητημάτων που θα συζητηθούν σχετικά με το της Ευρώπης, καθώς και της περιοχής της Μεσογείου».
πηγή:kathimerini.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρυσό μετάλλιο για τον Ανδρέα Κεχαγιά #ΑνΚεχαγιάς - https://t.co/SnEQ75ARzJ -

  • Ομόφωνη έγκριση των πεπραγμένων του ΔΣ του Πολιτιστικού Αναπτυξιακού Συλλόγου  Παλιουρίου - Ο Άγιος Νικόλαος … - https://t.co/alJQf7LY7F -

  • #Γαστροσκοπήσεις -κολοσκοπήσεις στη  Σκόπελο #Γαστροσκοπήσεις - https://t.co/8WIXIwqx5x -

"Αλιεύοντας" την είδηση