Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΑΙΔΕΙΑ / Χωρίς πολλά παρατράγουδα η κλήρωση σημαιοφόρων
Χωρίς πολλά παρατράγουδα η κλήρωση σημαιοφόρων

Χωρίς πολλά παρατράγουδα η κλήρωση σημαιοφόρων

Λόγοι εθνικής και θρησκευτικής ταυτότητας των σημαιοφόρων προκαλούν αντιδράσεις γονέων, οι οποίοι βάλλουν κατά της απόφασης του , με την οποία η ανάδειξη σημαιοφόρων στα δημοτικά γίνεται από φέτος με κλήρωση. Πάντως, οι αντιδράσεις στο σύνολο των δημοτικών σχολείων της χώρας είναι λίγες, καταδεικνύοντας ότι ο ιδεολογικός-πολιτικός πόλεμος του καλοκαιριού για το θέμα εξαντλήθηκε σε επίπεδο κεντρικής πολιτικής σκηνής. Αυτό, βέβαια, δεν διαγράφει ότι κάποια παιδιά-αριστούχοι της φετινής Στ΄ Δημοτικού έμειναν με την πικρία όταν διαπίστωσαν πως η κληρωτίδα δεν έκαναν το χατίρι της… αριστείας.

Ειδικότερα, έως και πέρυσι σημαιοφόροι και παραστάτες αναδεικνύονταν οι της Στ΄ Δημοτικού με τους καλύτερους μέσους όρους από την προηγούμενη χρονιά (Ε΄ Δημοτικού). Η εν μέσω θέρους του υπουργείου «η να πραγματοποιείται με κλήρωση ανάμεσα στο σύνολο των μαθητών της τάξης, στοχεύοντας στη δημιουργία θετικού παιδαγωγικού κλίματος στη μονάδα και αποφεύγοντας τους ανταγωνισμούς και τις διενέξεις μεταξύ των μαθητών», είχε προκαλέσει οξύτατες αντιδράσεις. Καθώς πλησιάζει η πρώτη από τις δύο κορυφαίες στιγμές των σημαιοφόρων και παραστατών –στις στις 28 Οκτωβρίου και 25 Μαρτίου– τα έχουν οργανώσει τις κληρώσεις.

 

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Χρ.Τριαντόπουλος: Συνεργασία με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ για ζητήματα λιμενικών εγκαταστάσεων - https://t.co/wkJb0gS5x2… -

  • Τρία #μετάλλια η #Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο #Ελλάδα #μετάλλια #ΟλυμπιακοίΑγώνεςΤόκιο - https://t.co/Lsmq1k8EAu -

  • Στο εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας #ΔημοτικόΘέατροΒόλου - https://t.co/oXFC0E1cpc -

"Αλιεύοντας" την είδηση