Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Χωρίς μετρό η Αθήνα σήμερα
Χωρίς μετρό η Αθήνα σήμερα

Χωρίς μετρό η Αθήνα σήμερα

Χωρίς μετρό θ μείνει σήμερ η Αθήνα, λόγω προειδοποιητικής απεργίας στην οποία αποφάσισε να προχωρήσει το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας.

Το Σωματείο καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, την έλλειψη προσωπικού, ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών.

Οι λόγοι της απεργίας, σύμφωνα με την του σωματείου είναι ότι: «Στην τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη προσωπικού και από την έλλειψη ανταλλακτικών και αναλώσιμων υλικών έρχεται να προστεθεί η αχαρακτήριστη συμπεριφορά της ς που απρόσκοπτα αρνείται να συζητήσει με την πλειοψηφία των εργαζομένων προτιμώντας να συνδιαλέγεται υπογείως με κομματικά προσκείμε και υποτακτικούς».

Σε άλλο σημείο της ς αναφέρεται πως: «Οι προσπάθειες του σωματείου για την κατοχύρωση ίσων όρων εργασίας και αμοιβής, αξιοκρατίας και διαφάνειας στην εξέλιξη των εργαζομένων, όπως επίσης και η διασφάλιση μέσων και ανταλλακτικών για τη διατήρηση του παραγόμενου συγκοινωνιακού έργου, αφορά αυτό το σκοπό και όχι μια ααράθεση σε ατομικό και κομματικό επίπεδο που δεν ενδιαφέρει κανέναν».

Επίσης, το σωματείο επισημαίνει ότι: «Η διάλυση των δημοσίων μεταφορών όπως την ξέραμε με άρμα την εργολαβοποίηση και εμπορευματοποίηση τους συνεχίζεται υπογείως με αμείωτη ένταση. Το της στο Ελληνικό που κλείνει με τα λεωφορεία να στέλνονται για παλιοσίδερα είναι του μέλλοντος που ετοιμάζουν για τις συγκοινωνίες και για όλους μας. Το σωματείο μας θα αντισταθεί με κάθε πρόσφορο μέσο που έχουμε στα χέρια μας».

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση