Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Χωρίς έσοδα το 65,5% των δήμων
Χωρίς έσοδα το 65,5% των δήμων

Χωρίς έσοδα το 65,5% των δήμων

Mεγάλο πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι δήμοι της χς, λόγω της μη καταβολής των οφειλόμενων από πολλούς ιδιώτες προς αυτούς. Σημαντικά χαμηλότερα αναμένεται να είναι και τα δημοτικά που θα εισπράξουν οι ΟΤΑ πρώτου βαθμού, καθώς πολλοί πολίτες δεν έχουν πληρώσει το ηλεκτρικό ρεύμα (μέσω του οποίου γίνεται η είσπραξη των δημοτικών τελών), λόγω των capital controls.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων (ΚΕΔΕ) απέστειλε σχετικά ερωτηματολόγια στους δήμους, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας. Οπως αποδείχτηκε από τις απαντήσεις, οι δήμοι της χς έχουν ουσιαστικά «ακινητοποιηθεί», εφόσον τα έσοδά τους έχουν μειωθεί δραματικά. Το 65,5% των δήμων απάντησαν στα σχετικά ερωτηματολόγια που διένειμε η ΚΕΔΕ, ότι αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα στη συλλογή των εσόδων τους.

Ακόμη μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των δήμων (80,25%) με πρόβλημα στην αντιμετώπιση των δαπανών τους, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο πρόεδρος της ς οικονομικών των δήμων της Κεντρικής Ένωσης Δήμων, Αλέξιος Καστρινός.

«Οι δήμοι που δεν διαθέτουν μπορεί να μην μπορέσουν να πληρώσουν τους εργαζομένους τους τον επόμενο μήνα, λόγω ς των εισπραχθέντων δημοτικών τελών», τονίζει σχετικά δήμαρχος μεγάλου δήμου της ς.

Παράλληλα, η ΚΕΔΕ επισημαίνει με επιστολές της προς το υπουργείο Ανάπτυξης και προς το γραφείο του πρωθυπουργού την αναγκαιότητα να υπάρξει ενός τουλάχιστον έτους στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των έργων που περιλαμβάνονται στο της προηγούμενης περιόδου. Η είναι αναγκαία για να τελειώσουν τα έργα, να μην απαιτηθεί επιστροφή χρημάτων και να μη χαθούν τα κονδύλια.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση