Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Χωρίς επίσημη ενημέρωση προς την τρόικα οι παροχές Τσίπρα
Χωρίς επίσημη ενημέρωση προς την τρόικα οι παροχές Τσίπρα

Χωρίς επίσημη ενημέρωση προς την τρόικα οι παροχές Τσίπρα

Χωρίς επίσημη ενημέρωση προς τους εκπροσώπους των πιστωτών προχώρησε, το βράδυ της Πέμπτης, ο στην ανακοίνωση του κοινωνικού πακέτου παροχών που θα προκύψει από το πλεόνασμα.

Μάλιστα, είναι άγνωστο το κατά πόσο είχαν ενημερωθεί για αυτή την οι εκπρόσωποι της τρόικας, έστω και άτυπα, δημιουργώντας ερωτηματικά για την κίνηση αυτή.

Πληροφορίες από την Αθήνα, πάντως, σημειώνουν ότι το ενδεχόμενο παροχής έκτακτου βοηθήματος προς τους συνταξιούχους είχε συζητηθεί σε τεχνικό επίπεδο, μεταξύ Αθήνας και ευρωπαϊκών θεσμών, πριν από ορισμένες εβδομάδες.

Ωστόσο και σε αυτή την περίπτωση, το δια ταύτα ήταν ίδια: η συζήτηση ήταν αποκλειστικά σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, δεν είχαν υπεισέλθει σε λεπτομέρειες και,σε κάθε περίπτωση, δεν είχαν καταλήξει σε κάποιου είδους .

Ευρωπαϊκή πηγή σημείωνε στην «Κ», ότι τέτοιες κινήσεις βρίσκουν συνήθως αντίθετο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.  Παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα μετά τις παροχές αυτές παραμένει εντός στόχων καθώς προκύπτουν από το πλεόνασμα,  μια σειρά από ληξιπρόθεσμες οφειλές  του δημοσίου, για παράδειγμα, παραμένουν ανεξόφλητες  ενώ τέτοιες κίνησες που δε μπορούν να διατηρηθούν σε βάθος χρόνου δε φέρνουν κάποια σημαντικό αποτέλεσμα.

Ο κ. ς, με διάγγελμα το βράδυ της Πέμπτης, ανακοίνωσε ειδικότερα ότι από την υπεραπόδοση των εσόδων και την υπερκάλυψη του στόχου που είχε τεθεί για το πρωτογενές πλεόνασμα κατά το τρέχον έτος, η θα διαθέσει για τους χαμηλοσυνταξιούχους 617 εκατ. ευρώ.

Το δεύτερο μέτρο που ανακοίνωσε ο κ. ς αφορά τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου που δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση από τις μεταναστευτικές – προσφυγικές ροές. ια τα νησιά αυτά αναστέλλεται η αύξηση των συντελεστών που προβλεπόταν από το τρίτο .

Συμφώνα με ευρωπαϊκή πηγή, η Επιτροπή δεν αναμένεται να αντιδράσει επισήμως, στην αυτή.

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση