Βρίσκεστε εδώ:  / Uncategorized / ΕΛΛΑΔΑ / Χωρίς απρόοπτα η εκκένωση της Ειδομένης
Χωρίς απρόοπτα η εκκένωση της Ειδομένης

Χωρίς απρόοπτα η εκκένωση της Ειδομένης

Ομαλά κύλησε η πρώτη ημέρα της αστυνομικής επιχείρησης για την εκκένωση του πρόχειρου καταυλισμού της Ειδομένης. Απομακρύνθηκαν από την περιοχή δίχως ή άλλα απρόοπτα 2.031 μετανάστες και με προορισμό κέντρα φιλοξενίας περιμετρικά της Θεσσαλονίκης. Η επιχείρηση θα συνεχιστεί και σήμερα, καθώς στόχος των επιτελών της είναι να έχουν εκκενώσει τον καταυλισμό μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Η μεταφορά των αλλοδαπών με τουριστικά λεωφορεία ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας από τον επονομαζόμενο «τομέα Γ» του καταυλισμού, όπου είχαν στήσει αντίσκηνα Σύροι και Κούρδοι . Σύμφωνα με το αρμόδιο συντονιστικό , οι περισσότεροι από τους 2.031 και μετανάστες οδηγήθηκαν με ιδιωτικά λεωφορεία σε τέσσερις νέους χώρους φιλοξενίας (χωρητικότητας περίπου 4.000 ατόμων) σε πρώην βιομηχανικές εγκαταστάσεις του Νομού Θεσσαλονίκης: τις αποθήκες «Φεσσά» στο Ωραιόκαστρο, τον Βιολογικό Καθαρισμό και τον βιομηχανικό χώρο «Καραμανλή» στη Σίνδο καθώς και το αγρόκτημα «Αλεξιάδη» στο Δερβένι (Θεσσαλονίκης). Επιπλέον, ένα λεωφορείο με πρόσφυγες και μετανάστες κατευθύνθηκε στο προσωρινής φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα , ενώ δύο πούλμαν με αλλοδαπούς από τη θρησκευτική μειονότητα των Γεζίντι κατευθύνθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας που λειτουργεί τους τελευταίους μήνες στην Πέτρα Ολύμπου.

«Η πρώτη ημέρα της επιχείρησης εκτυλίχθηκε ανέλπιστα καλά», σχολίασε στην «Κ» ανώτατος αξιωματικός της , προσθέτοντας ότι τις τελευταίες περίπου δέκα ημέρες μεικτά κλιμάκια αστυνομικών, υπαλλήλων του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, στελεχών της Yπατης Aρμοστείας και μεταφραστών της «Μετάδρασης» είχαν ενημερώσει – προειδοποιήσει τους μετανάστες για την επικείμενη επιχείρηση μεταφοράς τους σε οργανωμένες . Η επιχείρηση θα συνεχιστεί σήμερα στην περιοχή του καταυλισμού που βρίσκεται δεξιά από τις κατειλημμένες γραμμές του τρένου. Αρμόδια πηγή αποκάλυψε στην «Κ» ότι το της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει αρχικά τη μεταφορά, σε οργανωμένες δομές, των μεταναστών που βρίσκονται στην περίμετρο του καταυλισμού και στη συνέχεια την απομάκρυνση των «σκληροπυρηνικών» –όπως τους χαρακτήρισε– αλλοδαπών, που έχουν στήσει τις σκηνές τους κοντά ή πάνω στις γραμμές του τρένου. Πρόκειται κυρίως για μετανάστες από χώρες του Μαγκρέμπ για τους οποίους υπάρχει ανησυχία ότι θα αντισταθούν στην επικείμενη μετακίνησή τους. Πάντως, κυβερνητικές και αστυνομικές σχολίαζαν χθες ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποια ομάδα μεταναστών θα επιχειρήσει να προκαλέσει επεισόδια».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σ. Πέτσας: «8,5 εκ. € για την αγροτική οδοποιία, 300.000 € για τις φυσικές καταστροφές και 80.000 € για την λειψυδρ… - https://t.co/cxm6MRrbgC -

  • Αποζημιώσεις για το σύνολο των καλλιεργειών #σφοδρέςβροχοπτώσεις - https://t.co/ntKkOdCKbp -

  • Κ. Παπανάτσιου: Επείγει η αντιπλημμυρική και αντιδιαβρωτική θωράκιση του Αν. και Β. Πηλίου - https://t.co/MIv0W8tqKd… -

"Αλιεύοντας" την είδηση