Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Χωρίς απόφαση αναμένεται το Eurogroup της Δευτέρας
Χωρίς απόφαση αναμένεται το Eurogroup της Δευτέρας

Χωρίς απόφαση αναμένεται το Eurogroup της Δευτέρας

Χωρίς πόφση αναμένεται το αυριανό , σύμφωνα με ευρωπαίο αξιωματούχο. Οι αποστάσεις ανάμεσα στους βασικούς πρωταγωνιστές, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Διεθνές ομισματικό Ταμείο και Ελληνική κυβέρνηση ήταν εμφανείς σε επιστολές τους, οι οποίες όλες διέρρευσαν στον Τύπο τις προηγούμενες μέρες και δείχνουν το χάσμα που τους χωρίζει αλλά και την δυσκολία για οποιαδήποτε συμφωνία αύριο.

Έτσι από την μία είναι η άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η οποία προτείνει μέχρι να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση να γίνει εκταμίευση ποσού που θα καλύψει τις δανειακές ανάγκες της χς (20 Ιουλίου η Ελλάδα έχει να αποπληρώσει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και σε κεντρικές τράπεζες της ευρωζώνης πάνω από 2 δισ τα οποία χωρίς δεν διαθέτει). Φαίνεται πως η Επιτροπή εκτιμά ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα ρευστότητας αν δεν κλείσει η πρώτη αξιολόγηση άμεσα.

Όσον αφορά το μηχανισμό για επιπλέον μέτρα η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι πολύ κοντά στην ελληνική καθώς δεν πιέζει ούτε για νομοθέτηση συγκεκριμένων μέτρων, περισσότερο ταυτοποίηση των τομέων από τους οποίους θα μπορούσαν να γίνουν περικοπές και δεύτερον υποστηρίζει ότι τα επιπλέον μέτρα θα παρθούν μόνο αφού έχουν επικυρωθεί  τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ.

Όσον αφορά το εκεί αναμένεται να γίνει έντονη συζήτηση καθώς από την μία το ΔΝΤ έχει εκφράσει ξεκάθαρα μέσω της επιστολής της κ. Λαγκάρντ  πως «πιστεύουμε ότι τα μέτρα, η αναδιάρθρωση του χρέους και η χρηματοδότηση θα πρέπει να συζητηθούν ταυτόχρονα» κάτι που μία σειρά από κράτη μέλη όπως η ερμανία αλλά και η Φινλανδία, Πορτογαλία και Ιρλανδία θα προβάλουν . Απόφαση δεν αναμένεται στην καλύτερη των περιπτώσεων να συμφωνήσουν οι υπουργοί οικονομικών σε ένα τρόπο εργασίας για το λέει ευρωπαίος αξιωματούχος στην “Κ”.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση