Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε μισθωτούς που δεν πληρώνονται
Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε μισθωτούς που δεν πληρώνονται

Χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε μισθωτούς που δεν πληρώνονται

Τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη λήψη επιδόματος ανεργίας από τον για χιλιάδες εγκλωβισμένους εργαζομένους που παραμένουν απλήρωτοι σε επιχειρήσεις, προβλέπει εγκύκλιος του ΟΑΕΔ, σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου που πέρασε τον Σεπτέμβριο από τη Βουλή.

Βασική προϋπόθεση για την έναρξη της διαδικασίας απόδοσης επιδόματος ανεργίας από τον Οργανισμό είναι η υποβολή, από πλευράς του μισθωτού, εξωδίκου ή αγωγής ώστε να θεωρηθεί απόλυση η μονομερής βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας του.

Η είναι δύο ταχυτήτων, άμεση με βάση το εξώδικο ή την αγωγή, ή εκ των υστέρων και αναδρομική μετά την τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Στην πρώτη περίπτωση, βέβαια, ελλοχεύει ο κίνδυνος επιστροφής χρημάτων σε περίπτωση που το δεν δικαιώσει τον εργαζόμενο. Το πώς θα καταβληθεί το επίδομα, άμεσα ή μετά την τελεσίδικη απόφαση, το αποφασίζει ο ίδιος ο εργαζόμενος, με υπεύθυνη δήλωση που θα πρέπει να κατατεθεί παράλληλα με την αίτηση. Οπως προκύπτει από την εγκύκλιο, ανεργίας μπορούν να λάβουν και όσοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Αναλυτικά, ο εργαζόμενος μπορεί να επιδοτηθεί εφόσον υποβάλει αίτηση στον εντός 60 ημερών από την επίδοση στον εργοδότη του εξωδίκου ή της αγωγής. Προσοχή: Χρήση της διάταξης μπορούν να κάνουν όσοι υποβάλουν ή έχουν υποβάλει αίτηση τακτικής επιδότησης από 13/09/2017 και εξής. Βέβαια, η επίδοση του εξωδίκου ή της αγωγής μπορεί να είναι προγενέστερη αρκεί να μην έχει παρέλθει το 60ήμερο έως την υποβολή της αίτησης. Ο προβαίνει σε έκδοση δελτίου ανεργίας και δίνει επίδομα:

Πηγή: kathimerini
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή»: Επιπλέον 44.660 νοικοκυριά εντάσσονται στο πρόγραμμα - https://t.co/VThtEBZlRC… -

  • Συμφωνία για #μεταναστευτικό: Η «ευέλικτη αλληλεγγύη» και τα αγκάθια #μεταναστευτικό - https://t.co/4Daza2BQ9D -

  • Στον Βόλο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης #ΝίκοςΑνδρουλάκης - https://t.co/dUQQH2hocZ -

"Αλιεύοντας" την είδηση