Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Χορήγηση 9,3 εκατ. ευρώ ως χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης στην UNHCR
Χορήγηση  9,3 εκατ. ευρώ ως χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης στην UNHCR

Χορήγηση 9,3 εκατ. ευρώ ως χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης στην UNHCR

Γι τη στήριξη προσφύγων στην

Η Ευρωπϊκή Επιτροπή χορηγεί επιπλέον 9,3 εκατ. ευρώ για βοήθεια έκτακτης ανάγκης στην των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) προκειμένου να παράσχει στοχευμένη στήριξη σε και μετανάστες στην .

Η , η οποία εξασφαλίζει τη συνέχεια των υπηρεσιών στα νησιά, καλύπτει δραστηριότητες όπως η μεταφορά, η παροχή καταλυμάτων και βοηθητικές υπηρεσίες για υποψήφιους μετεγκατάστασης, η προστασία και η μη τυπική εκπαίδευση για παιδιά (συμπεριλαμβανομένης της στήριξης σε πιλοτικό δίκτυο για την επιτροπεία ασυνόδευτων ανηλίκων), η διερμηνεία, βασικά και στήριξη για τα θύματα σεξουαλικής και έμφυλης βίας και κακοποίησης.

Το συνολικό ποσό της ς έκτακτης ανάγκης που διατίθεται στις ελληνικές αρχές και σε διεθνείς οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα φθάνει πλέον τα 371,16 εκατ. ευρώ, επιπλέον των 509,5 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν στην Ελλάδα στο πλαίσιο των εθνικών προγραμμάτων για την περίοδο 2014-2020.

Συνολικά, η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει κινητοποιήσει πάνω από 1,3 δισ. ευρώ (μέχρι το 2020) για την Ελλάδα προκειμένου να βοηθήσει τη διαχείριση της μετανάστευσης και των εξωτερικών συνόρων, μέσω διαφόρων μορφών ς.

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση