Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Χόλιγουντ καλεί Σύρο, μια επενδυτική πρόταση που μπορεί να έχει happy end
Χόλιγουντ καλεί Σύρο, μια επενδυτική πρόταση που μπορεί να έχει happy end

Χόλιγουντ καλεί Σύρο, μια επενδυτική πρόταση που μπορεί να έχει happy end

«Good luck…», σχολίασε στωικά ένας πασίγνωστος Ελληνοαμερικανός, ισχυρός άνδρας της βιομηχανίας του θεάματος στο Χόλιγουντ, όταν πριν από μερικούς μήνες ομάδα Αμερικανών, που έχουν διακριθεί στον χώρο αυτό, του ανακοίνωσαν τη φιλοδοξία τους να φτιάξουν στη Σύρο μία σχολή κινηματογράφου και ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο προδιαγραφών Χόλιγουντ. Μετά τους παρέθεσε μια σειρά από λόγους, για τους οποίους η επένδυση, που δύναται να φτάσει και τα έξι εκατομμύρια δολάρια, θα μπορούσε να τιναχθεί στον αέρα, διδαχθείς από τις δικές του εμπειρίες στην πατρίδα των παππούδων του. Η συζήτηση έγινε στο , πριν από μερικούς μήνες, όμως η ομάδα όχι μόνο δεν πτοήθηκε αλλά προχώρησε με θάρρος.

Το αξιοστο είναι πως ήδη έχουν γίνει κάποια πρώτα βήματα προς την υλοποίηση της πρότασης, η οποία ανοίγει διστακτικά παράθυρο αισιοδοξίας, σε μια χώρα που στα λόγια καλωσορίζει τους επενδυτές αλλά στην πράξη τους δυσκολεύει αφάνταστα. Ισως, βέβαια, η πρωτοβουλία αυτή να έχει καλύτερη εξέλιξη, διότι βρήκε ισχυρούς συμμάχους στην από την Τοπική Αυτο και επίσης δεν έχει αρχαιολογικές ή περιβαλλοντικές προεκτάσεις.

Εχθές ακούστηκαν τα πρώτα καλά νέα σε Τύπου, στην οποία συμμετείχαν ο δραστήριος Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, ο αντι Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, που έχουν επωμιστεί το πρότζεκτ, ο ιθύνων της πρωτοβουλίας, Αμερικανός παραγωγός, σεναριογράφος και σκηνοθέτης, Στιβ Μπέρνσταϊν, ο καλλιτεχνικός διευθυντής κινηματογραφικών παραγωγών, Τσαρλς Λι και ο Μάρτιν Μενιέ, εκ των πρωτοπόρων στην τεχνική του . Και οι τρεις τελευταίοι είναι συντελεστές ταινιών που έχουν τιμηθεί με Οσκαρ.

Πηγή: kathimerini
"Αλιεύοντας" την είδηση