Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ / ΚΟΙΝΩΝΙΑ / «Χειρόφρενο» στα μέσα αύριο 11 π.μ. – 5 μ.μ.
«Χειρόφρενο» στα μέσα αύριο 11 π.μ. – 5 μ.μ.

«Χειρόφρενο» στα μέσα αύριο 11 π.μ. – 5 μ.μ.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο αναμένεται αύριο στην πρωτεύουσα από τις 11 το πρωί έως και τις 4 το απόγευμα, καθώς θα παραμείνουν ακινητοποιημένα όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους, αντιδρώντας στην υπαγωγή των συγκοινωνιακών εταιρειών στο υπερταμείο. Τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός, τρόλεϊ) θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, ενώ τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα σηκώσουν χειρόφρενο από τις 11 π.μ. έως τις 5 π.μ.

Οι εργαζόμενοι στις ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) κάνουν λόγο για απαξίωση των συγκοινωνιακών φορέων από το υπουργείο Υποδομών, αποδίδοντας στον αρμόδιο υπουργό Χρήστο Σπίρτζη σκοπιμότητα. Στόχος της κυβέρνησης, όπως τόνισε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Tύπου ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΑΣΑ Λεωνίδας Σκούλος, είναι η περαιτέρω απαξίωση του στόλου, ώστε να καταστεί απαραίτητη αλλά και ευκολότερη η είσοδος των ιδιωτών.

Υποστήριξε ότι στους δρόμους της πρωτεύουσας κυκλοφορούν 850-900 λεωφορεία από τα 2.100 που διαθέτει η εταιρεία. Σχεδόν τα μισά λεωφορεία είναι παροπλισμένα, εξαιτίας ελλείψεων ανταλλακτικών και οδηγών. Την ίδια στιγμή, από τα 450 τρόλεϊ των ΟΣΥ μόλις 180-190 κυκλοφορούν στους δρόμους. Στις σημαντικές ελλείψεις σε ελαστικά και μπαταρίες αναφέρθηκε ο πρόεδρος των τεχνικών ΟΑΣΑ – ΟΣΥ Απόστολος Ραφτόπουλος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Oδηγούσαν χωρίς δίπλωμα έξι άτομα - https://t.co/JShCnpLM9J -

  • Προς ενεργειακή αναβάθμιση το Λύκειο Αργαλαστής και το Γυμνάσιο Μηλεών - https://t.co/Qo1dmiVNTG -

  • Προς ανάπτυξη ο λιμένας Βόλου - https://t.co/qfxNt0kkY1 -

"Αλιεύοντας" την είδηση