Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Χιονοπτώσεις και καταιγίδες από την Παρασκευή
Χιονοπτώσεις και καταιγίδες από την Παρασκευή

Χιονοπτώσεις και καταιγίδες από την Παρασκευή

Πρόσκιρη επιδείνωση θ παρουσιάσει ο από τις βραδινές ώρες απόψε και από τα νοτιοδυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν από τις βραδινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (κυρίως τα νοτιότερα), την Πελοπόννησο και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν την κεντρική και την Ανατολική Στερεά.

Μέχρι τις βραδινές ώρες της Πέμπτης θα επηρεαστούν τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Παροδικές (πάνω από τα 1000 μετρά) θα κάνουν την εμφάνισή τους στα της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της δυτικής Στερεάς.

Ωστόσο, νέα επιδείνωση του καιρού αναμένεται την Παρασκευή από τα δυτικά με κυρία χαρακτηριστικά τις και τις καταιγίδες.

Αρχικά αναμένεται να επηρεαστούν τα νησιά του ιονίου και βαθμιαία η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος και από τις βραδινές ώρες η υπόλοιπη Στερεά, την Εύβοια, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και την Κεντρική Μακεδονία.

Το Σάββατο τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη , τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Πυκνές αναμένονται επίσης την Παρασκευή σε όλα τα καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μετρά) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Ακόμη στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά (με ενδεικτικό υψόμετρο 400-600 μετρά) αναμένονται χιονοπτώσεις το Σάββατο.

Την ίδια ημέρα οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί(8 και πιθανόν 9 μποφόρ) στο Αιγαίο.

Επισημαίνεται ότι παρά την σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη (16-01-18).

Πηγή: kathimerini.gr
"Αλιεύοντας" την είδηση