Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Χαοτική η κατάσταση στην Ειδομένη, χιλιάδες πρόσφυγες στον Πειραιά
Χαοτική η κατάσταση στην Ειδομένη, χιλιάδες πρόσφυγες στον Πειραιά

Χαοτική η κατάσταση στην Ειδομένη, χιλιάδες πρόσφυγες στον Πειραιά

Εκρυθμη είναι η κατάσταση στην Ειδομένη εξαιτίας της απαγόρευσης διέλευσης από την ουδέτερη ζώνη σε Αφγανούς. Μάλιστα ομάδα περίπου 150 Αφγανών προχώρησε σε κλείσιμο των σιδηροδρομικών γραμμών ρίχνοντας σε ένδειξη διαμαρτυρίας την περίφραξη στο ύψος του καταυλισμού στην Ειδομένη. Οι Αφγανοί κάθισαν πάνω στις γραμμές, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην αποχωρήσουν, αν δεν τους επιτραπεί να συνεχίσουν το ταξίδι τους. Επισημαίνεται ότι 5.000 πρόσφυγες και μετανάστες βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη στα με τα Σκόπια, ενώ περίπου 6.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν από τα παρέμεναν από το πρωί συγκεντρωμένοι στον Πειραιά.

Το υπουργείο Μεταναστατευτικής Πολιτικής προωθεί σταδιακά όσους βρίσκονται στον Πειραιά σε στην έως ότου λυθεί το πρόβλημα. Συγκεκριμένα, 1.500 άτομα θα μεταφερθούν στον χώρο φιλοξενίας στο Σχιστό, το άνοιγμα του οποίου επισπεύδεται λόγω της έκτακτης κατάστασης, ενώ περίπου 1.000 άτομα θα μεταφερθούν στο Ελληνικό και κάποια άλλα στον Ελαιώνα.

Επίσης, τίθεται άμεσα σε εφαρμογή το από την Υπατη Αρμοστεία του για τους πρόσφυγες, μέσω του οποίου έχουν διατεθεί 1.500 διαμερίσματα προς χρήση. Ωστόσο, το πρόβλημα παραμένει καθώς συνεχίζουν να καταφθάνουν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες. Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής εκφράζει την ανησυχία του αλλά ταυτόχρονα εκτιμά ότι θα επιτραπεί ξανά η διέλευση από τα στην Ειδομένη, ώστε να διευθετηθεί το πρόβλημα.

Από την Παρασκευή το βράδυ η έκλεισε τα σύνορά της για τους Αφγανούς, υπενθυμίζεται ότι το 1/3 των ατόμων που φθάνουν στην είναι Αφγανοί. Την και τα Σκόπια έκλεισαν τα σύνορα στους Αφγανούς ενώ επίσης επιτρέπουν τη διέλευση μόνο σε Σύρους και Ιρακινούς που εκτός από το υπηρεσιακό χαρτί που παίρνουν από τις ελληνικές αρχές στα , διαθέτουν και ταυτότητα, διαβατήριο η κάποιον άλλο εγγραφο που εκτός από τη χώρα προέλευσης να πιστοποιεί και την ταυτότητά τους.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Αποκατάσταση και βελτίωση των λιμενικών υποδομών στον Δήμο Αλμυρού #ΔήμοςΑλμυρού - https://t.co/VQaFZ4d65X -

  • Τελευταίο κολύμπι για 72χρονο στο Χόρτο #τελευταίοκολύμπι - https://t.co/R9sIBxfnF0 -

  • Δωρεάν rapid test στην Αργαλαστή #RapidTests - https://t.co/cIEGmczsvi -

"Αλιεύοντας" την είδηση