Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Χανιά: Καρχαρίας «ξεβράστηκε» στην παραλία
Χανιά: Καρχαρίας «ξεβράστηκε» στην παραλία

Χανιά: Καρχαρίας «ξεβράστηκε» στην παραλία

Τον έβαλαν μέσα οι λουόμενοι!

Ο καρχαρίας βγήκε στα ρηχά στην κοντά στα Άπτερα στα Χανιά. Ο συγκεκριμένος καρχαρίας συνήθως επιτίθεται σε επιζώντες ναυαγίων και αεροπορικών ατυχημάτων.

Ο καρχαρίας βγήκε στα ρηχά στην κοντά στα Άπτερα στα Χανιά, με τις να κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Μετά την πρώτη έκπληξη και αφού το περιεργάστηκαν, κάποιος πιο τολμηρός  έπιασε τον μικρό καρχαρία από την ουρά και τον οδήγησε σε πιο βαθιά νερά.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί το ότι δεν ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Χανίων από τους παρευρισκόμενους προκειμένου να καταγραφεί το περιστατικό και να ειδοποιηθούν και αρμόδιοι φορείς που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα θαλάσσια θηλαστικά. Πάντως από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν, φαίνεται πως η εικόνα του μικρού καρχαρία, «ταιριάζει» στον  «ωκεάνιο λευκοπτέρυγο καρχαρία» ή μακρυπτερυγοκαρχαρία (Carcharinus longimanus)ο οποίος  είναι ένας μεγάλος πελαγικός καρχαρίας, που ζει σε τροπικά και υποτροπικά και σε βάθος 150 μέτρων.

Εάν πρόκειται για το συγκεκριμένο είδος, δεν αποκλείεται να βρέθηκε στο Κρητικό πέλαγος ακολουθώντας τα μεγάλα πλοία που διασχίζουν την διώρυγα του Σουέζ, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με καρχαριοειδή. Σύμφωνα με την Βικιπαιδεία «φτάνει σε μήκος τα τέσσερα μέτρα, αν και σπάνια είναι μακρύτεροι από τρία. Τρέφεται κυρίως με κεφαλόποδα και ψάρια. Είναι ζωοτόκο είδος καρχαρία.

Λουόμενοι επιχείρησαν να τον ξαναβάλουν μέσα στο νερό, ενώ έντρομοι για το αν το καρχαριάκι είναι επιθετικό αρχικά πέταξαν ένα σκοινί με στόχο να τον τραβήξουν, όμως τελικά, ένας τον τράβηξε λίγο από την ουρά και τον πέταξε πίσω στη θάλασσα.

Δείτε το βίντεο με τον καρχαρία στα Χανιά

Πηγή: pronews.gr
[Fancy_Facebook_Comments language="el_GR"]
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Συνεργασία με επαγγελματίες αδειούχους πιστοποιημένους ψυκτικούς - https://t.co/GL74PT5ehT -

  • Διεξαγωγή Πανελλαδικών Εξετάσεων Γενικών Λυκείων στη Μαγνησία #πανελλαδικέςεξετάσεις - https://t.co/uQbSVNTRUd -

  • Εθελοντική αιμοδοσία στην Κάτω Γατζέα #ΕθελοντικήΑιμοδοσία #ΚάτωΓατζέα - https://t.co/99dUuzrwsv -

"Αλιεύοντας" την είδηση