Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / Χανιά: Καρχαρίας «ξεβράστηκε» στην παραλία
Χανιά: Καρχαρίας «ξεβράστηκε» στην παραλία

Χανιά: Καρχαρίας «ξεβράστηκε» στην παραλία

Τον έβαλαν μέσα οι λουόμενοι!

Ο καρχαρίας βγήκε στα ρηχά στην κοντά στα Άπτερα στα Χανιά. Ο συγκεκριμένος καρχαρίας συνήθως επιτίθεται σε επιζώντες ναυαγίων και αεροπορικών ατυχημάτων.

Ο καρχαρίας βγήκε στα ρηχά στην κοντά στα Άπτερα στα Χανιά, με τις εικόνες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου. Μετά την πρώτη έκπληξη και αφού το περιεργάστηκαν, κάποιος πιο τολμηρός  έπιασε τον μικρό καρχαρία από την ουρά και τον οδήγησε σε πιο βαθιά νερά.

Εντύπωση βέβαια προκαλεί το ότι δεν ενημερώθηκε το Χανίων από τους παρευρισκόμενους προκειμένου να καταγραφεί το περιστατικό και να ειδοποιηθούν και αρμόδιοι που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα θαλάσσια θηλαστικά. Πάντως από τις φωτογραφίες που ελήφθησαν, φαίνεται πως η εικόνα του μικρού καρχαρία, «ταιριάζει» στον  «ωκεάνιο λευκοπτέρυγο καρχαρία» ή μακρυπτερυγοκαρχαρία (Carcharinus longimanus)ο οποίος  είναι ένας μεγάλος πελαγικός καρχαρίας, που ζει σε τροπικά και υποτροπικά νερά και σε βάθος 150 μέτρων.

Εάν πρόκειται για το συγκεκριμένο είδος, δεν αποκλείεται να βρέθηκε στο Κρητικό πέλαγος ακολουθώντας τα μεγάλα πλοία που διασχίζουν την διώρυγα του Σουέζ, όπως έχει γίνει και στο παρελθόν με καρχαριοειδή. Σύμφωνα με την Βικιπαιδεία «φτάνει σε μήκος τα τέσσερα μέτρα, αν και σπάνια είναι μακρύτεροι από τρία. Τρέφεται κυρίως με κεφαλόποδα και ψάρια. Είναι ζωοτόκο είδος καρχαρία.

Λουόμενοι επιχείρησαν να τον ξαναβάλουν μέσα στο νερό, ενώ έντρομοι για το αν το καρχαριάκι είναι επιθετικό αρχικά πέταξαν ένα σκοινί με στόχο να τον τραβήξουν, όμως τελικά, ένας κολυμβητής τον τράβηξε λίγο από την ουρά και τον πέταξε πίσω στη θάλασσα.

Δείτε το βίντεο με τον καρχαρία στα Χανιά

Πηγή: pronews.gr
PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Σύλληψη φυγόποινου στον Βόλο #σύλληψηφυγόποινου - https://t.co/tNjeuIltN7 -

  • Νεκρός οδηγός Ι.Χ. που έπεσε στη θάλασσα στην Σκόπελο #νεκρόςοδηγός - https://t.co/SxgEONUOS3 -

  • Συμμετοχή ενδιαφερομένων στην επετειακή έκδοση με θέμα «1922-2022: εκατό χρόνια από την Καταστροφή»… - https://t.co/fbKBhCXLzI -

"Αλιεύοντας" την είδηση