Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Bροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά – Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι
Bροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά – Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι

Bροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά – Σταδιακή βελτίωση από το μεσημέρι

Βροχές και περιμένουμε έως και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 14 Φεβρουαρίου 2018, στη Δυτική , στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και κυρίως στα νησιωτικά τμήματα του Ανατολικού υ όπου τα φαινόμενα θα είναι τοπικά ισχυρά. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα δυτικά και κυρίως στα βόρεια .

Σταδιακά, ο καιρός θα βελτιωθεί πρόσκαιρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τις βροχές να αποκτούν πολύ τοπικό χαρακτήρα στα δυτικά και στα Δωδεκάνησα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Από αργά το βράδυ όμως βροχές θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και στην Κρήτη ενώ παράλληλα αναμένεται νέο κύμα ς από τα δυτικά με ισχυρά φαινόμενα, τα οποία κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Πέμπτη θα επεκταθούν ανατολικότερα.

Η θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 8 βαθμούς, στη από 0 έως 12, στην Ήπειρο και στην Κεντρική από 2 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 6 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του κεντρικού, Ανατολικού και Βόρειου υ από 8 έως 14 βαθμούς, και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 9 έως 17, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση. Στο υπόλοιπο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδιακά σε νοτιοδυτικούς με ίδιες εντάσεις. Στο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, και βαθμιαία νότιο με ίδιες εντάσεις, ωστόσο από αργά το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοανατολικούς και θα παρουσιάσουν σημαντική ενίσχυση στα επίπεδα των 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.

Πηγή: kathimerini
PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση