Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / «Bravo στο Περιβάλλον» πήρε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ
«Bravo στο Περιβάλλον» πήρε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

«Bravo στο Περιβάλλον» πήρε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

Βραβείο για την πράσινη καλή πρακτική «Συν-επεξεργασία: Εναλλακτικά καύσιμα & ενεργειακή αξιοποίηση στην τσιμεντοβιομηχανία» απέσπασε ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στον Πυλώνα «Bravo Περιβάλλον» των Bravo Sustainability Awards 2019, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ανάμεσα σε περισσότερες από 200 πρωτοβουλίες επιχειρήσεων και φορέων από την και την σε εθνικό επίπεδο, ο θεσμός κοινωνικού διαλόγου Bravo ανέδειξε την πρωτοβουλία βιώσιμης ανάπτυξης του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ ανάμεσα σε εκείνες που συμβάλλουν στη της Ελλάδας του Αύριο.

Υπηρετώντας με συνέπεια τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εξοικονομεί σταθερά φυσικούς πόρους και επενδύει διαρκώς σε πράσινες πρακτικές που συνάδουν με την . Εφαρμόζει την καινοτόμα πρακτική της συν-επεξεργασίας με στόχο την περαιτέρω μείωση του περιβαλλοντικού του αποτυπώματος κατά τη διαδικασία παραγωγής τσιμέντου. Η διαδικασία αυτή αφορά στη χρήση εναλλακτικών καυσίμων, μέσω της οποίας επιτυγχάνεται μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου καθώς και μια πιο ολοκληρωμένη και υπεύθυνη διαχείριση των αποβλήτων των σύγχρονων κοινωνιών.

Κατά την παραλαβή του βραβείου, η  Λένα Μπέλση, διευθύντρια Εναλλακτικών Καυσίμων & Πρώτων Υλών του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, ανέφερε σχετικά: «Η σημερινή αποτελεί για εμάς ακόμη μια επιβεβαίωση ότι ακολουθούμε τη σωστή για την υλοποίηση του οράματός μας, να δημιουργήσουμε από κοινού με τους ανθρώπους μας, τους συνεργάτες και τους συμμετόχους μας ένα μέλλον βιώσιμο, ένα μέλλον καλύτερο για όλους. Στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ αναγνωρίζουμε την προστασία του περιβάλλοντος ως στρατηγικής σημασίας παράγοντα για τη βιώσιμων πόλεων και υπηρετούμε τη στρατηγική αυτή προτεραιότητα με συνέπεια».

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Nέα βλάβη του "Ερατώ" στο λιμάνι του Βόλου #υδροπτέρυγοΕρατώ - https://t.co/RL97T60i0Y -

  • #φωτιά σε παράγκα στο Αλιβέρι #φωτιά - https://t.co/LiAaX7fSka -

  • Διαπλάτυνση δρόμου #Βένετο-Κουλούρι από την Περιφέρεια Θεσσαλίας #Βένετο #ΒένετοΚουλούρι - https://t.co/S6svdfXr7J -

"Αλιεύοντας" την είδηση