Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Bloomberg: Αν η Ελλάδα καταλήξει σε συμφωνία παίρνει 3,35 δισ. ευρώ από το SMP
Bloomberg: Αν η Ελλάδα καταλήξει σε συμφωνία παίρνει 3,35 δισ. ευρώ από το SMP

Bloomberg: Αν η Ελλάδα καταλήξει σε συμφωνία παίρνει 3,35 δισ. ευρώ από το SMP

Ποσό ύψους έως 3,35 δις. , που αντιστοιχεί σε κέρδη των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από το αγοράς ελληνικών ομολόγων της (Securities Market Program, SMP) μπορεί να επιστραφεί στην στις αρχές Ιουλίου, εφόσον η χώρα καταλήξει σε συμφωνία με τους της, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξετάζουν την επιστροφή μέρους των κερδών αυτών , εάν η επιτύχει συμφωνία με τους διεθνείς , αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται τρεις αξιωματούχους. Τα κέρδη από το SMP μπορεί να διατεθούν γρήγορα, επειδή οι υπουργοί δεν χρειάζονται την των κοινοβουλίων τους, δήλωσε ένας αξιωματούχος. Τα κέρδη αυτά μεταφέρονται από τις χώρες σε έναν λογαριασμό στον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας () – το διασώσεων της Ευρωζώνης -, το οποίο μπορεί να τα διαθέσει στην Ελλάδα μόλις το ζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών. Ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, έχουν επιφυλάξεις αν αυτή θα ήταν σωστή στρατηγική, ανέφερε άλλος αξιωματούχος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση