Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ » Bloomberg: Αν η Ελλάδα καταλήξει σε συμφωνία παίρνει 3,35 δισ. ευρώ από το SMP
Bloomberg: Αν η Ελλάδα καταλήξει σε συμφωνία παίρνει 3,35 δισ. ευρώ από το SMP

Bloomberg: Αν η Ελλάδα καταλήξει σε συμφωνία παίρνει 3,35 δισ. ευρώ από το SMP

Ποσό ύψους έως 3,35 δις. ευρώ, που αντιστοιχεί σε κέρδη των κεντρικών τραπεζών της Ευρωζώνης από το πρόγραμμα αγοράς ελληνικών ομολόγων της ΕΚΤ (Securities Market Program, SMP) μπορεί να επιστραφεί στην Ελλάδα στις αρχές Ιουλίου, εφόσον η χώρα καταλήξει σε με τους πιστωτές της, αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης εξετάζουν την επιστροφή μέρους των κερδών αυτών , εάν η Ελλάδα επιτύχει με τους διεθνείς πιστωτές, αναφέρει το δημοσίευμα που επικαλείται τρεις αξιωματούχους. Τα κέρδη από το SMP μπορεί να διατεθούν γρήγορα, επειδή οι υπουργοί δεν χρειάζονται την των κοινοβουλίων τους, δήλωσε ένας αξιωματούχος. Τα κέρδη αυτά μεταφέρονται από τις χώρες σε έναν λογαριασμό στον Ευρωπαικό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM) – το ταμείο διασώσεων της Ευρωζώνης -, το οποίο μπορεί να τα διαθέσει στην Ελλάδα μόλις το ζητήσουν οι υπουργοί Οικονομικών. Ορισμένες χώρες, μεταξύ των οποίων η Γερμανία, έχουν επιφυλάξεις αν αυτή θα ήταν σωστή στρατηγική, ανέφερε άλλος αξιωματούχος.

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση