Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » ΠΟΛΙΤΙΚΗ » Μπαράζ συναντήσεων Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό
Μπαράζ συναντήσεων Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

Μπαράζ συναντήσεων Αβραμόπουλου για το μεταναστευτικό

«Μονάδα μέτρησης της ΕΕ είναι ο άνθρωπος, και όχι το νόμισμα. Το νόμισμα υπάρχει για να υπηρετεί τον άνθρωπο». Την επισήμανση αυτή έκανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την μετανάστευση Δημήτρη Αβραμόπουλο, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο κ. Παυλόπουλος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στη Σύνοδο κορυφής της ερχόμενης Τετάρτης με θέμα αποκλειστικά το Μεταναστευτικό, τόνισε ότι η Σύνοδος ξαναφέρνει στην επιφάνεια, ποιοι είναι οι πραγματικοί πυλώνες της ΕΕ: «είναι γνωστό ότι το αέτωμα της ΕΕ στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: στην αρχαία Ελλάδα, με το πνεύμα και την ελευθερία, στη Ρώμη που αποτελεί τη βάση του κρατικού οικοδομήματος, και στο χριστιανισμό που είναι η βάση της αλληλεγγύης» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε, ότι με την σύγκληση της Συνόδου Κορυφής, η Ευρώπη «αποδεικνύει ότι θέλει να υπερκεράσει τα όποια προβλήματα υπάρχουν μεταξύ των κρατών μελών, γιατί ξέρει να αίρεται στο ύψος των περιστάσεων, έστω και με κάποια καθυστέρηση. Τέλος, ο Πρόεδρος εξήρε την συμβολή του κ Αβραμόπουλου λέγοντας χαρακτηριστικά «Ορθώς το είχατε διαβλέψει από νωρίς ότι θα ήταν δύσκολο οι Υπουργοί Εσωτερικών να καταλήξουν σε συμπεράσματα απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι, λοιπόν, η συμβολή σας σημαντική, κατά το ότι συγκαλείται αυτή η Σύνοδος Κορυφής και με αυτό το αντικείμενο ως αποκλειστικό θέμα, για την διαμόρφωση μιας πραγματικής μεταναστευτικής- προσφυγικής πολιτικής, ενόψει της ιδιομορφίας που έχει σήμερα το προσφυγικό λόγω του πολέμου στη Συρία».

Αβραμόπουλου και με Μολυβιάτη

Το πρόβλημα των μεταναστευτικών ροών θα συνεχίσει να υπάρχει όσο η αστάθεια επικρατεί και η ευρύτερη γειτονιά μας είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, δήλωσε ο επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος, μετά από συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Πέτρο Μολυβιάτη.

«Οι άνθρωποι θέλουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο, να ξεφύγουν από τους διωγμούς» υπογράμμισε ο Έλληνας επίτροπος, τονίζοντας ότι «η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τις αρχές και τις αξίες της, και η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, γιατί αυτές οι αξίες από εδώ ξεκίνησαν και εδώ πρέπει να τηρηθούν, ώστε να μπορέσουμε ως Ευρώπη αλλά και ως Ελλάδα να ξαναβρούμε το βηματισμό μας, την οργάνωσή μας και την αποτελεσματικότητά μας».

Πηγή: kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Διημερίδα για το τουριστικό προϊόν στη Σκιάθο από το Επιμελητήριο Μαγνησίας #Σκιάθος… - https://t.co/h3NuKiRktJ -

  • Συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας στον Βόλο #ΣΥΡΙΖΑΠΣΜαγνησίας - https://t.co/RjLD4n3XCN -

  • Η Νίκη Βόλου σε λαϊκό αγώνα δρόμου #ΓΣΝΙΚΗΒΟΛΟΥ - https://t.co/6KvtNctsLa -

"Αλιεύοντας" την είδηση