Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μπαράζ διαδηλώσεων στα Προπύλαια υπέρ και κατά της κατάληψης
Μπαράζ διαδηλώσεων στα Προπύλαια υπέρ και κατά της κατάληψης

Μπαράζ διαδηλώσεων στα Προπύλαια υπέρ και κατά της κατάληψης

Για τρίτη ημέρα, παραμένει υπό κατάληψη το της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών από που ζητούν την των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ', δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τη συάστασή τους στους φυλακισμένους για τρομοκρατία απεργούς πείνας.

Από την πλευρά της η εισαγγελία Αθηνών ζητεί τη δι της διαδικασίας του αυτοφώρου για την κατάληψη, ενώ όποιος αποχωρεί από το θα συλλαμβάνεται διαμηνύει η Αστυνομία. Τις δύο προηγούμενες ημέρες, έγιναν συνολικά 10 συλλήψεις -τρεις τη Δευτέρα και επτά την Τρίτη- ατόμων που εξέρχονταν από την υπό κατάληψη πρυτανεία.

Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων, φέρεται να είναι και άτομο που είχε παλαιότερα κατηγορηθεί για ένταξη στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και είχε αφεθεί ελεύθερο με εισαγγελικό βούλευμα.

Την ίδια ώρα, σήμερα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο έχουν απευθύνει κάλεσμα για συάστασης στους καταληψίες στις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια, ενώ μόλις μισή ώρα αργότερα, στις 11.00, οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών καλούν σε διαμαρτυρίας για την κατάληψη τους πανεπιστημιακούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν ζητήσει εγγράφως την παρέμβαση των αρχών για τη λήξη της κατάληψης, ενώ το απόγευμα της Τρίτης και η εισαγγελία Πρωτοδικών της ς, με νέα παραγγελία προς την υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας, ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους καταληψίες.

Πηγή: iefimerida.gr

"Αλιεύοντας" την είδηση