Βρίσκεστε εδώ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ » ΕΛΛΑΔΑ » Μπαράζ διαδηλώσεων στα Προπύλαια υπέρ και κατά της κατάληψης
Μπαράζ διαδηλώσεων στα Προπύλαια υπέρ και κατά της κατάληψης

Μπαράζ διαδηλώσεων στα Προπύλαια υπέρ και κατά της κατάληψης

Για τρίτη ημέρα, παραμένει υπό το της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών από που ζητούν την των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ', δηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τη συμπαράστασή τους στους φυλακισμένους για τρομοκρατία απεργούς πείνας.

Από την πλευρά της η εισαγγελία Αθηνών ζητεί τη διενέργεια της διαδικασίας του αυτοφώρου για την , ενώ όποιος αποχωρεί από το θα συλλαμβάνεται διαμηνύει η Αστυνομία. Τις δύο προηγούμενες ημέρες, έγιναν συνολικά 10 -τρεις τη Δευτέρα και επτά την Τρίτη- ατόμων που εξέρχονταν από την υπό κατάληψη .

Μάλιστα, μεταξύ των συλληφθέντων, φέρεται να είναι και άτομο που είχε παλαιότερα κατηγορηθεί για ένταξη στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς και είχε αφεθεί ελεύθερο με εισαγγελικό βούλευμα.

Την ίδια ώρα, σήμερα άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση συμπαράστασης στους καταληψίες στις 10.30 το πρωί στα Προπύλαια, ενώ μόλις μισή ώρα αργότερα, στις 11.00, οι πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών καλούν σε για την κατάληψη τους πανεπιστημιακούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρυτανικές αρχές έχουν ζητήσει εγγρά την παρέμβαση των αρχών για τη λήξη της κατάληψης, ενώ το απόγευμα της Τρίτης και η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, με νέα παραγγελία προς την υποδιεύθυνση κρατικής Ασφάλειας, ζήτησε την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τους καταληψίες.

Πηγή: iefimerida.gr

PagasitikosNews logo

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

    Dark Mode

    "Αλιεύοντας" την είδηση