Βρίσκεστε εδώ:  / ΕΛΛΑΔΑ / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μπακογιάννη: «H κυβέρνηση παρέδωσε τις τράπεζες στους ξένους με εξευτελιστικό τίμημα»
Μπακογιάννη: «H κυβέρνηση παρέδωσε τις τράπεζες στους ξένους με εξευτελιστικό τίμημα»

Μπακογιάννη: «H κυβέρνηση παρέδωσε τις τράπεζες στους ξένους με εξευτελιστικό τίμημα»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τις επιλογές της στο μέτωπο της αντιμετώπισης των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα, ασκεί μέσω ερώτησής της προς τον πρωθυπουργό η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη.

Η πρώην υπουργός επισημαίνει πως «με τους κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης που οδήγησαν στη φυγή καταθέσεων και τον έλεγχο κεφαλαίων, επανήλθε η ανάγκη για ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, για να αποφευχθεί το «» καταθέσεων.

Η συμμετοχή του κράτους σε , , Alpha και Eurobank έγινε με €0.02, €0.03, €0.04 και €0.01 αντιστοίχως, σημειώνει η κυρία Μπακογιάννη και συνεχίζει:

«Το ήταν να μειωθεί η αξία των μετοχών του Δημοσίου (άρα η περιουσία του ελληνικού λαού) από 25 δισ. σε 500 εκατομμύρια . Η κυβέρνηση αποδέχθηκε την ανακεφαλαιοποίηση χωρίς όριο τιμής και δέχθηκε να συμμετάσχουν μόνο ξένοι επενδυτές. Επομένως, ακόμα κι αν αυξηθούν οι στο μέλλον, το δεν θα κερδίσει τίποτα απ’ όσα έχασε, ενώ οι ξένοι (στην πλειοψηφία τους κερδοσκοπικά funds) ελέγχουν πια τις με μόλις 5 δις. ». Και αφού τονίζει ότι «η κυβέρνηση παρέλαβε με αυξημένο κρατικό έλεγχο και τις παρέδωσε με εξευτελιστικό τίμημα στους ξένους επενδυτές, κόντρα στην ιδεολογία της», απευθύνει τέσσερις ερωτήσεις στον πρωθυπουργό:

«Έχει επίγνωση ότι το είναι η απόλυτη απαξίωση των ελληνικών τραπεζών και ο αφελληνισμός τους, αφού περνούν πλέον στον έλεγχο ξένων επενδυτών; Συνδέεται αυτό το ξεπούλημα με την απουσία Προέδρου στην αρμόδια Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς; Εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Δημοσίου το γεγονός ότι η πλειοψηφία των νέων ξένων επενδυτών είναι ; Γνωρίζει η κυβέρνηση ποιοι είναι οι νέοι μέτοχοι που αγόρασαν τις σε εξευτελιστικές τιμές»;

 

 

πηγή:kathimerini.gr

PagasitikosNews logo

ΠΡΟΣΦΑΤΑ TWEETS

  • Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας - https://t.co/HKjdqTX0sp… -

  • Θερινά δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ Βόλου #ΑστικέςΣυγκοινωνίεςΒόλου - https://t.co/K27VDcMyfX -

  • «Σχεδιάζοντας με τα παιδιά το μέλλον για την ισότητα των φύλων» - https://t.co/0KD8zMzMo9… -

"Αλιεύοντας" την είδηση